Witam
Mam problem ze zwalnianiem referencji obiektów w aplikacji napisanej w LV, wykorzystującej silnik TestStand'a. Aplikacja ta ma za zadanie wykonać sequence file poprzez podanie do niego ścieżki dostępu. Wydaje mi się, że zamykam wszystkie referencje jakich używam, a pomimo to po wywołaniu metody Engine.Shutdown wylatuje mi warrning:
References to PropertyObjects were not released properly.
Total number of objects: 66
Number of top-level objects: 5
Note: Some top-level objects may be included if they are referenced by
an incorrectly released top-level object. For example, an unreleased
SequenceContext object references a SequenceFile object.
The following top-level objects were not released:
Type Definitions [2 object(s) not released]
Type Definition #1:
Name: CommonResults
Type Definition #2:
Name: Error
PropertyObjects [3 object(s) not released]
PropertyObject #1:
Type: TEResult
PropertyObject #2:
PropertyObject #3:
Nie bardzo wiem co jeszcze powinienem zamknąć. Sprawdzałem z przykładowymi rozwiązaniami i nie doszukałem się niczego więcej.
Jeżeli ktoś spotkał sie juz z czymś takim, lub wie coś na ten temat to będę wdzięczny za pomoc.
Zwalnianie referencji do obiektów TS
Re: Zwalnianie referencji do obiektów TS
Witam
Już nieaktualne, poradziłem sobie :lol:
Kwestia mądrzejszego użycia klas i funkcji
Już nieaktualne, poradziłem sobie :lol:
Kwestia mądrzejszego użycia klas i funkcji
Gratulacje. Tym bardziej opowiedz.
8)
8)
Witam
Najprościej mówiąc użyłem nie tego obiektu co trzeba do dostania sie do pewnych parametrów w pliku sekwencji. Błąd polegał na tym że odwołałem się do tych parametrów przez: SequenceContext->Locals-> i z tego obiektu pobierałem te parametry. Lepszym rozwiązaniem (działającym bez zarzutów
) jest zrzutowanie obiektu SequenceContext na PropertyObject - metoda SequenceContext.AsPropertyObject() - i następnie dobór się do parametrów sekwencji przez klasę PropertyObject.
Jeżeli ktoś będzie chciał wiedzieć coś więcej to służę pomocą.
Pozdrawiam
Najprościej mówiąc użyłem nie tego obiektu co trzeba do dostania sie do pewnych parametrów w pliku sekwencji. Błąd polegał na tym że odwołałem się do tych parametrów przez: SequenceContext->Locals-> i z tego obiektu pobierałem te parametry. Lepszym rozwiązaniem (działającym bez zarzutów

Jeżeli ktoś będzie chciał wiedzieć coś więcej to służę pomocą.
Pozdrawiam