Witam
Jestem początkującym użytkownikiem Labview. Mam problem z kartą PCI 1710, na której wykonuje pracę przejściową . Moim zadaniem jest wykonamie programu pozwalającego na generowanie przebiegów napięciowych na wyjściu AO karty o kształtach sin, piła, itp. Zainstalowałem najnowszy sterownik do tej karty ze strony internetowej Advantecha. Mimo to przy próbie generownia przebiegu pojawia się błąd dotyczący skalowania danych i funkcja jest przerywana (Error 6011 occurred at AO Write: A driver error occurred when performing a data scale operation. Function not supported). Używam standardowych generatorów dostępnych w labview 7.1
Za pomoc z góry dziękuję
Pozdro Łukasz
Generowanie przebiegów na wyjściu karty Advantech PCI-1710
Re: Generowanie przebiegów na wyjściu karty Advantech PCI-
1. Pokaż diagram bęzdiemy widzieć więcej.
2. Z błędu wynika, że funkcja data scale nie jest obsługiwana dla operacji AO Write i z tego co mi się wydaje karta ta nie posiada "gain" na wyjściach tylko na wejściach. nie uzywaj data scale dla wyjść - może pomoże.
Rumcajs.
2. Z błędu wynika, że funkcja data scale nie jest obsługiwana dla operacji AO Write i z tego co mi się wydaje karta ta nie posiada "gain" na wyjściach tylko na wejściach. nie uzywaj data scale dla wyjść - może pomoże.
Rumcajs.