Wygenerowałem trójkąt ale...

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Re: Wygenerowałem trójkąt ale...

Post autor: jogurt_owocowy »

1: Skoro to są liczby przeznaczone do wysłania (np. przez COM'a) to nie lepiej ich binarną reprezentację 'skompresować' do tablicy intów? Tak sugeruję w ciemno, bo widać, że masz skłonności do komplikowania sobie życia ;)
2: PMajowi chodziło o to że help Twoim przyjacielem jest (rozwijając jego myśl: Ctrl+H -> 'Click Here for more help') - wszystko tam jest pięknie napisane, także dlaczego w Twoim przypadku wpisuje Ci jedynkę tylko w jedną komórkę, albo w całą tablicę. Po prostu, za pomocą Replace Array Subset, w odpowiednie miejsce do tablicy 8*8 trzeba wstawić tablicę 2*8 (8*2).
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
serkriz

Post autor: serkriz »

Mój błąd bo przykład PMaja działa.Zwracam honor :-)

Tylko że zamieniłem double na doolean za pomoca bloczka porównania Egual. Da sie to jakoś inaczej zrobić?? (tak tylko z ciekawości się pytam bo jak dla mnie takie rozwiązanie też jest dobre)
PMaj

Post autor: PMaj »

Cześć

Tak da się inaczej ... nie chce mi się tworzyć VIa, bo późno, ale w Twoim programie w zaznaczonym na czerwono fragmencie na dole tworzysz 2 tablice.
1.Stwórz dwie tablice jednowymiarowe tak samo jak tworzysz tą drugą i zamiast wartości numerycznej DOUBLE (tam gdzie wpisujesz 0 i 1) wstaw odpowiednio FALSE i TRUE - no i oczywiście podepnij dobrze do tablicy głównej.

2. po prostu zamień te dwie wartości DOUBLE na FALSE i TRUE i usuń porównywanie

pozdrawiam
Nie jestem leniwy
Mam zawyżone wymagania motywacyjne
ODPOWIEDZ