1: Skoro to są liczby przeznaczone do wysłania (np. przez COM'a) to nie lepiej ich binarną reprezentację 'skompresować' do tablicy intów? Tak sugeruję w ciemno, bo widać, że masz skłonności do komplikowania sobie życia ;)
2: PMajowi chodziło o to że help Twoim przyjacielem jest (rozwijając jego myśl: Ctrl+H -> 'Click Here for more help') - wszystko tam jest pięknie napisane, także dlaczego w Twoim przypadku wpisuje Ci jedynkę tylko w jedną komórkę, albo w całą tablicę. Po prostu, za pomocą Replace Array Subset, w odpowiednie miejsce do tablicy 8*8 trzeba wstawić tablicę 2*8 (8*2).
Pozdrawiam
Wygenerowałem trójkąt ale...
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- serkriz
Re: Wygenerowałem trójkąt ale...
Mój błąd bo przykład PMaja działa.Zwracam honor 
Tylko że zamieniłem double na doolean za pomoca bloczka porównania Egual. Da sie to jakoś inaczej zrobić?? (tak tylko z ciekawości się pytam bo jak dla mnie takie rozwiązanie też jest dobre)

Tylko że zamieniłem double na doolean za pomoca bloczka porównania Egual. Da sie to jakoś inaczej zrobić?? (tak tylko z ciekawości się pytam bo jak dla mnie takie rozwiązanie też jest dobre)
Re: Wygenerowałem trójkąt ale...
Cześć
Tak da się inaczej ... nie chce mi się tworzyć VIa, bo późno, ale w Twoim programie w zaznaczonym na czerwono fragmencie na dole tworzysz 2 tablice.
1.Stwórz dwie tablice jednowymiarowe tak samo jak tworzysz tą drugą i zamiast wartości numerycznej DOUBLE (tam gdzie wpisujesz 0 i 1) wstaw odpowiednio FALSE i TRUE - no i oczywiście podepnij dobrze do tablicy głównej.
2. po prostu zamień te dwie wartości DOUBLE na FALSE i TRUE i usuń porównywanie
pozdrawiam
Tak da się inaczej ... nie chce mi się tworzyć VIa, bo późno, ale w Twoim programie w zaznaczonym na czerwono fragmencie na dole tworzysz 2 tablice.
1.Stwórz dwie tablice jednowymiarowe tak samo jak tworzysz tą drugą i zamiast wartości numerycznej DOUBLE (tam gdzie wpisujesz 0 i 1) wstaw odpowiednio FALSE i TRUE - no i oczywiście podepnij dobrze do tablicy głównej.
2. po prostu zamień te dwie wartości DOUBLE na FALSE i TRUE i usuń porównywanie
pozdrawiam
Nie jestem leniwy
Mam zawyżone wymagania motywacyjne
Mam zawyżone wymagania motywacyjne