Połączenie MATLABA z LABVIEW poprzez MATLAB scriput

Tematy związane z tworzeniem dużych aplikacji. Zaganiednia dotyczące architektury oraz zasad tworzenia optymalnych rozwiązań.
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Re: Połączenie MATLABA z LABVIEW poprzez MATLAB scriput

Post autor: jogurt_owocowy »

Rozumiem, że:
1. Stworzyłeś system w LV i sprawdziłeś w LV, że działa
2. Stworzyłeś system w Matlabie i sprawdziłeś w Matlabie, że działa

Jeśli tak, to wszystko, co musisz zrobić, żeby porównać wyniki, to napisać w Matlabie funkcję, która zrobi wnioskowanie na podstawie matlabowego modelu, wywołać ją za pomocą Matlab Script, a wyniki jej działania (czyli funkcję dwóch zmiennych) zwrócić do LabVIEW.
adik1988r pisze:Takie połączenie bloczków i takie bloczki co widać na rysunku to jedna z setek nieudanych prób
Więc przestań próbować na chybił-trafił i zrób to raz a porządnie.
Z tego co napisałeś wynika, że z LV chyba nie masz problemów, z Matlabem też i jedyną przeszkodą do przeskoczenia jest przeniesienie wyników z obydwu środowisk na wspólny grunt. Matlab Script jest dobrym wyborem, tylko przestań strzelać i poświęć chwilę na dowiedzenie się, jak działa. Prosty przykład w załączniku.

Pozdrawiam
Załączniki
Matlab Script Example.zip
LabVIEW 2009, Matlab R2008a
(10.45 KiB) Pobrany 296 razy
adik1988r
Wersja środowiska: LabVIEW 2010

Re: Połączenie MATLABA z LABVIEW poprzez MATLAB scriput

Post autor: adik1988r »

Witam!
Dalej walczę z MATLAB scriputem i czuję że jestem coraz bliżej ale dalej nie działa wyskakuje błąd 1050 w załączniku przesyłam cały program pomóżcie mi.
POZDRAWIAM
Załączniki
matlab_szklarnia.rar
(9.98 KiB) Pobrany 317 razy
Awatar użytkownika
rivui
Wersja środowiska: LabVIEW 8.5

Połączenie MATLABA z LABVIEW poprzez MATLAB scriput

Post autor: rivui »

A czemu zeby porownac wyniki musisz kod Matlaba wrzucic do LabView? Jezeli mowisz ze zrobiles oddzielnie ten sam problem i wyniki sa te same to mozesz wyniki z Matlaba zapisac w formie tekstowej i po prostu wczytac w LabView do wyswietlenia...
ODPOWIEDZ