Czy ktos moze mi pomoc w zrobieniu sekwencji programu pomiarowego?
Program na generować sygnał piłokształtny na wyjsicu karty ao0 (wyjscie analogowe) i po każdym przejściu o 1 krok zrobic pomiar na 4 kanałach wejściowych ai0...ai3.
Sygnał piłokształtny potrzebny jest do przestrajania lasera. Ma miec amplitude 0-10V i przestrajac sie za każdym razem o 0.5V. Czyli Sygnał przestroi laser o 0.5V (zmeni długośc fali w laserze) nastepuje pomiar na 4 kanałach i znów skok o 0.5V (zmiana długości fali w laserze) i znów pomiar 4 kanałów.
Pozdrawiam W.
Moduł pomiarowy na NI PCI 6221 68pin
- Koza
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Re: Moduł pomiarowy na NI PCI 6221 68pin
Przykładowa aplikacja w załączniku.
1. obliczamy ile chcemy mieć puntków pomiarowych.
2. Obliczamy amplitudę sygnału Sawtooth.
3. Tworzymy i generujemy sygnał Sawtooth.
4. Zbieramy próbki z 4 wejść
Pozdrawiam,
Koza
1. obliczamy ile chcemy mieć puntków pomiarowych.
2. Obliczamy amplitudę sygnału Sawtooth.
3. Tworzymy i generujemy sygnał Sawtooth.
4. Zbieramy próbki z 4 wejść
Pozdrawiam,
Koza
Czy mógłbym prosic o zapisanie w wersji 7.1
Z góry dziękuję. Dzięki również za odpowiedz!
Pozdrawiam.
Z góry dziękuję. Dzięki również za odpowiedz!
Pozdrawiam.
W.
- Koza
- Administrator
Nie mam w tym momencie LabVIEW w wersji 7.1 więc przesyłam tylko zrzut ekranu.
Pozdrawiam,
Koza
Pozdrawiam,
Koza
Moduł pomiarowy na NI PCI 6221 68pin
Zrobilem, dziala.
Mam tylko pytanie, w jaki sposob można zmienic ilosc pobieranych probek (Samples). Wiem ze mozna to zrobic otwierajac DAQ Assistant, ale chcialem to zmieniac poprzez kontrolke na Front panelu! (cos w rodzaju PROPERTY NODE)
Pozdrawiam
Mam tylko pytanie, w jaki sposob można zmienic ilosc pobieranych probek (Samples). Wiem ze mozna to zrobic otwierajac DAQ Assistant, ale chcialem to zmieniac poprzez kontrolke na Front panelu! (cos w rodzaju PROPERTY NODE)
Pozdrawiam
W.
- Koza
- Administrator
Możesz podłączyć kontrolkę do wejścia bloku DAQ Assistant (lewy, górny róg).
Jeżeli nie masz takiej możliwości to możesz kliknąć PPM na DAQ Assistant, wybrać Open Front Panel a następnie dokleić kontrolkę Number Of Samples do któregoś z wejść na terminalu przyłączeniowym (wejdź na Front Panel, potem PPM na ikonkę w prawym, górnym rogu, Show Connector, klikasz na pustym prostokącie a potem na kontrolce Number Of Samples).
Pozdrawiam,
Koza
Jeżeli nie masz takiej możliwości to możesz kliknąć PPM na DAQ Assistant, wybrać Open Front Panel a następnie dokleić kontrolkę Number Of Samples do któregoś z wejść na terminalu przyłączeniowym (wejdź na Front Panel, potem PPM na ikonkę w prawym, górnym rogu, Show Connector, klikasz na pustym prostokącie a potem na kontrolce Number Of Samples).
Pozdrawiam,
Koza