przycisk OK i wykonanie się programu

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
tomekkkk
Kontakt:

przycisk OK i wykonanie się programu

Post autor: tomekkkk »

Witam,
Mam Event Structure, w której mam odwołanie się do programu, tzn. żeby mi pewne pola się wyświetlały, a później w drugim evencie, przycisk anuluj. Chciałbym mieć również przycisk ok, który by sprawiał, że ten program, który mi się wyświetla wykonywał się. U mnie wszystko pokazuje się w nowym VI. Nie wiem jak powiązać ten mój program z tym przyciskiem OK. Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2008 08:07 przez tomekkkk, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Re: przycisk OK i wykonanie się programu

Post autor: jogurt_owocowy »

Hej.
Próbowałeś kontrolki SubPanel? TUTAJ znajdziesz rozwiązanie problemu chyba dość podobnego do Twojego.
Pozdrawiam ]
tomekkkk
Kontakt:

Post autor: tomekkkk »

Ja muszę miec w nowym VI, a tu jest własnie w subpanelu. Jednak używałem z tego programu funkcji do "wykonywania programu" w swoim programie i nie działa :-/
Rudyjerz
Wersja środowiska: LabVIEW 2012
Kontakt:

Post autor: Rudyjerz »

A mógłbyś trochę uściślić?

Bo z kodu widzę, że odczytujesz jakaś wartość liczbową z Multi Column ListBox, a potem masz event który czeka na wpisanie tam nowej wartości i nową wartość zapisuje do MCListBox. No i przycisk anuluj który kończy program.

Gdzie jest to odwołanie do programu, które chcesz uruchomić? Który program Ci się wyświetla i ma być uruchomiony? I co tak naprawdę ma robić przycisk ok?

Domyślam się, że jest jakiś inny vi z którego uruchamiasz ten, którego kod pokazałeś... Może jego też zamieść, będzie łatwiej zrozumieć.
ODPOWIEDZ