Mam takie pytanie, jak sie dobiera wartości wchodzące na wejście ActPlot, aby wykresy wyświetlane były w poprawnej kolejności?
Na rysunku mam szereg diod. Po naciśnieciu jednej, a później następnych, nie zgadza mi sie numer aktywnej diody z wykresem, który powinnen być wlączony.
problem z wyborem wyświetlanego wykresu
Ostatnio zmieniony 19 maja 2008 18:50 przez dundus, łącznie zmieniany 2 razy.
Hej ponawiam pytanie. Czy ktoś wie, jak sobie z tym poradzić?
Mam podłączony do Waveform Chart kilka sygnałów. Tworzę sobie tyle Property Node ile mam sygnałów wchodzących na wykres. Chcę teraz, aby każdy sygnał (w raz z Plot przypisanym do wykresu)wyświetlał się lub nie za pomocą włączenie lub wyłączenia przycisku (cz1, cz2, cz3 itd) wchodzącego na Property Node w dobrej kolejności.
Jak widać na rysunku powyżej, zapalenie cz5 powoduje zaświecenie się Plot dla cz1. Chce, żeby po zapaleniu się cz1 zapalił się Plot cz1, dla cz2 Plot cz2 itd..
dzięki z góry za pomoc
pozdrawiam
Mam podłączony do Waveform Chart kilka sygnałów. Tworzę sobie tyle Property Node ile mam sygnałów wchodzących na wykres. Chcę teraz, aby każdy sygnał (w raz z Plot przypisanym do wykresu)wyświetlał się lub nie za pomocą włączenie lub wyłączenia przycisku (cz1, cz2, cz3 itd) wchodzącego na Property Node w dobrej kolejności.
Jak widać na rysunku powyżej, zapalenie cz5 powoduje zaświecenie się Plot dla cz1. Chce, żeby po zapaleniu się cz1 zapalił się Plot cz1, dla cz2 Plot cz2 itd..
dzięki z góry za pomoc
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 lip 2008 21:13 przez dundus, łącznie zmieniany 1 raz.
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
a możesz umieścić kod?
Re: problem z wyborem wyświetlanego wykresu
Oto przykład. Wiem, że jak sie odpowiednio ustawi wartości wchodzące na ActPlot to wykresy będą się wyświetląc w prawidłowej kolejności. Przy większej ilości wejść (np. 16 tak jak potrzebuję) już nie mogę sobie poradzić...
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 lip 2008 21:38 przez dundus, łącznie zmieniany 3 razy.
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: problem z wyborem wyświetlanego wykresu
Węzły odczytujące/zapisujące kilka własności są przetwarzane od góry do dołu, więc błąd w Twoim kodzie polega na tym, że najpierw ustawiasz aktywny w danej chwili plot na widoczny/niewidoczny, a dopiero potem mówisz, który to miał być.
Zamień kolejność własności w węzłach tak, aby własność ActPlot była powyżej Visible i będzie ok.
Pozdrawiam
Zamień kolejność własności w węzłach tak, aby własność ActPlot była powyżej Visible i będzie ok.
Pozdrawiam
Dzięki wielkie. działa tak jak potrzebowałem.
pozdrawiam
pozdrawiam