cześć ...mam problem...nie wiem jak zasymulować skrzyżowanie uliczne,2 przecinające się ulice(równorzędne),4 przejścia dla pieszych,kontrolki jako sygnalizatory.Muszą być także 2 tryby prcy(dzienny i nocy-światła migające).
Za wszelą pomoc i wskazówki będe wdzięczny i z góry dziękuje.
Pozdrawiam.
światła uliczne
No ale czy ma to być skrzyżowanie wraz z symulacją ruchu pieszego / drogowego czy tylko same światełka.
Bo tak wstępnie nie wydaje mi się to jakoś strasznie trudne - trochę kontrolek na sygnalizatoty (możesz stworzyć to w cluster'ach), wyświetlić te zespoły na front panelu i do przodu - stworzyc jakis algorytm włączania poszczegnych sekcji świateł / kontrolek.
Wstępne uruchomienie wydaje się łatwe - a pózniej zabawa w jakieś sygnalizatory skrętu warunkowego itp to dopier można się wykazać...
Powodzenia
Pi_
Bo tak wstępnie nie wydaje mi się to jakoś strasznie trudne - trochę kontrolek na sygnalizatoty (możesz stworzyć to w cluster'ach), wyświetlić te zespoły na front panelu i do przodu - stworzyc jakis algorytm włączania poszczegnych sekcji świateł / kontrolek.
Wstępne uruchomienie wydaje się łatwe - a pózniej zabawa w jakieś sygnalizatory skrętu warunkowego itp to dopier można się wykazać...
Powodzenia
Pi_
światła uliczne(do Pi_)
..wdzięczny był bym za podrzucenie jakiegoś prostego rozwiązania,projet ma być stosunkowo prosty,ja myślałem o stworzeniu 6-bitowej tablicy(bo tyle ontrolek przewiduje)zawierającej dane typu Boolean z której kolejno wyświetlane by były odpowiednie stany świateł. Niestety mam problemy z realizacją tego pomysłu,(m.in. z konwersją typów zmiennych)...chyba że istenieje jakiś bardziej prostszy sposób,DUŻE dzięki za podstawowy schemat tego rozwiązania.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.