Witam
właśnie robię swój pierwszy (i mam nadzieje, że nie ostatni) projekcik w LABVIEW no i mam problem. Otóż ćwicze przetwarzanie sygnałów i zrobiłam prosty przykład wyświetlania na wykresie sinusoidy o zadanych parametrach. niestety wyskakuje mi błąd, że jeden parametr (częstotliwość) ma zły typ i nie da się polączyć tej zmiennej z bloczkiem Signal generation.
wiem ze to banał, ale juz wariuje od przegladania tutoriali, pomóżcie
dzieki z góry
problemik
Re: problemik albo o wysyłaniu zapytań na labview.pl
Zatem: Witamy W Klubiejuppi pisze: właśnie robię swój pierwszy (i mam nadzieje, że nie ostatni) projekcik w LABVIEW no i mam problem.
Otóż ćwicze przetwarzanie sygnałów i zrobiłam prosty przykład wyświetlania na wykresie sinusoidy o zadanych parametrach. niestety wyskakuje mi błąd, że jeden parametr (częstotliwość) ma zły typ i nie da się polączyć tej zmiennej z
bloczkiem Signal generation.
8)
A teraz: PNSD (Pokaż Nam Swój Diagram)
Jak najszybciej stworzyć plik graficzny z diagramem: 1. z menu File>> Print... 2. I okno (Select VI) : "Next" 3. II okno (Print contents): zaznaczyć checkbox "Custom"
4. III okno (Custom details): odznaczyć wszystko oprócz "Block diagram" 5. IV okno (Page setup): "Next" 6. V okno (Destination): zaznaczyć checkbox "HTML file" 7. VI okno (HTML): tutaj nalezy wybrać format pliku graficznego: wystarczy PNG 256 colors, chociaż najlepiej wyglada PNG True colors

Uzyskany plik można (Bogdani poprawi) umieścić na swoim serwerze ze stroną www Na swoim koncie w katalogu strony www (public_html) mam podkatalog "labview_pl". Tam dla każdego z tematów robię osobny katalog (np. "enum") i w nim umieszczam pliki graficzne. Pisząc na forum, kiedy chcę wprowadzić obraz diagramu wykonuję następujące operacje: - wchodzę na swoją stronę www, przechodzę do katalogu labview_pl i tam odnajduję odpowiedni katalog (powiedzmy "enum") - otwieram obrazek w przeglądarce i kopiuję pełny adres www - w tekście postu na forum wybieram z górnych przyciskow Img - wstawiam przez Ctrl+C adres - ponownie wybieram ten sam przycisk z górnej listwy - teraz ma postać Img*
...a Bogdani napisze jak to zrobić z poziomu konta na Forum - chyba że jest to w FAQ'u...?;)
Uwaga ogólna do wszystkoch Koleżanek i Kolegów:
najprostszym sposobem na przedstawienie problemu jest pokazanie diagramu, lub przynajmniej tego fragmentu, którego dotyczy pytanie. Pomaga to zaoszczędzić na kosztach (wróżki ostatnio drogo sobie liczą :lol: ) i słowach.
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Wstawianie obrazka
Witam
Oczywiście że podam oraz oczywiście że było.
Żeby się nie powtarzać poda tylko adres do objaśnienia jak wstawić obrazek bez konta WWW
Jak coś będzie niejasne to proszę o pytania (tylko żeby się tematyka tego wątku nie zmieniła, można założyć nowy w odpowiednim dziale).
Pozdrawiam bogdani
Oczywiście że podam oraz oczywiście że było.
Żeby się nie powtarzać poda tylko adres do objaśnienia jak wstawić obrazek bez konta WWW
Jak coś będzie niejasne to proszę o pytania (tylko żeby się tematyka tego wątku nie zmieniła, można założyć nowy w odpowiednim dziale).
Pozdrawiam bogdani