Screen

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
chadwick

Screen

Post autor: chadwick »

Przepraszam jestem nowy, nie wiedzialem, gdzie dokladnie winno sie takie pytanie znalezc, wiec zamieszczam tu. Troszke juz pracuje z LabView, ale tego problemu jeszcze nie rozwiazywalem, bo nie byl mi potzrebny. Potrzebuje zrobic screena calego programu w Block Diagram, ktory jest dosc rozbudowany... i czy istneije mozliwosc tak pomniejszenia by bylo wszystko widoczne na jednej stronie? Bez ptrzeby przsuwania... Z gory dzieki za pomoc
Pozdrawiam.
vugie
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Re: Screen

Post autor: vugie »

Po kawałku i posklejać...

Albo tak:
Awatar użytkownika
Koza
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Post autor: Koza »

Jeszcze mozesz sprobowac wykorzystac View->Navigation Windows.

Pozdrawiam,
Koza
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Post autor: Mikrobi »

Do zapisu się raczej nie nada, ale Koza ma rację. W ramach uzupełnienia: Ctrl+Shift+N
Jeszcze jedna uwaga, raczej praktyczna - duży diagram i tak wyjdzie mało czytelnie na wydruku w formacie A4. To właśnie jedno z uzasadnień dla konwencji mówiącej, że diagram powinien zajmować jeden ekran.
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
vugie
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Post autor: vugie »

Mikrobi pisze:To właśnie jedno z uzasadnień dla konwencji mówiącej, że diagram powinien zajmować jeden ekran.
Właśnie, nie chciałem wchodzić w nie swoje kompetencje...
:)
Choć mi osobiście bardziej przeszkadza gęste upakowanie bloczków, nawet z bardzo elegancko poprowadzonymi przewodami, bez żadnej pustej przestrzeni - co ma miejsce w wielu przykładach dostarczonych przez NI. Ja osobiście stosuję zasadę, że pojedyńcza struktura (while, for, case, etc...) powinna dać się przewijać tylko w jednym kierunku. Nota bene - zastrzelić tego, kto wymyślił, że kółko myszki przewija diagram w pionie...
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Post autor: Mikrobi »

vugie pisze: Nota bene - zastrzelić tego, kto wymyślił, że kółko myszki przewija diagram w pionie...
Po ustawieniu kursora na pasku poziomym przewija w poziomie.
Mała pomoc, ale jednak.
8)
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
ODPOWIEDZ