Witam
Po zapisie danych do pliku .txt (korzystając z vi " save spreadsheet...") dane w formacie dziesiętnym zapisywane są z rozdzieleniem części dziesiętnej przez przecinek np 123,456.
Jak zmienić przecinek na kropkę by format był taki : 123.456 ?
Pozdrawiam
zamiana przecinka na kropkę w zapisie .txt
Re: zamiana przecinka na kropkę w zapisie .txt
Paleta Strings >> Search and Replace String
"...elementarne Watsonie"
"...elementarne Watsonie"
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
w tym bloczku jest jescze taka opcja Replace All defaultowo jest ustawiona na False. Sugeruje to zmienic.
Witam
Skoro został poruszony temat "przecinak" vs "kropka" mam pytanie. Użytkuje Labview w kilku miejscach i pewnego dnia zauważyłem pewną dziwną jak dla mnie rzecz. Otóż na komputerze z wgranym LV 7.0 pisząc liczbę całości od dziesiętnych muszę oddzielić kropką. Przycisk z klawiatury numerycznej pod "3" nie działa. Z kolei przesiadając się na uczelniany LV 8.0 całości od dziesiętnych mogę rozdzielać przecinkiem ale kropką nie... Czy można to w jakiś sposób regulować, ustawiać, zmieniać?? Wg mnie wygodniejszą formą zapisu jest wykorzystywanie przecinka na klawiaturze numerycznej pod "3" zakładając że liczby piszemy wykorzystując tą właśnie część klawiatury.
Skoro został poruszony temat "przecinak" vs "kropka" mam pytanie. Użytkuje Labview w kilku miejscach i pewnego dnia zauważyłem pewną dziwną jak dla mnie rzecz. Otóż na komputerze z wgranym LV 7.0 pisząc liczbę całości od dziesiętnych muszę oddzielić kropką. Przycisk z klawiatury numerycznej pod "3" nie działa. Z kolei przesiadając się na uczelniany LV 8.0 całości od dziesiętnych mogę rozdzielać przecinkiem ale kropką nie... Czy można to w jakiś sposób regulować, ustawiać, zmieniać?? Wg mnie wygodniejszą formą zapisu jest wykorzystywanie przecinka na klawiaturze numerycznej pod "3" zakładając że liczby piszemy wykorzystując tą właśnie część klawiatury.
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
To powinno się ustawiać w systemie Windows Ustawienia regionalne w Panelu sterowania.
Można tam ustawić jaki ma być znak dziesiętny, itd.
bogdani
Można tam ustawić jaki ma być znak dziesiętny, itd.
bogdani
Apropo ustawień w systemie i potem korzystania z LabView. To sam kilka razy a nawet częściej jak kilka zauważyłem że LabView uruchamiając się przestawia sobie niektóre opcje a już nałogowo język klawiatury, dopiero więc po uruchomieniu LV i zmianie w systemie ustawień całość działa poprawnie. Nie wiem gdzie błąd czy LV czy w win? Ale fakt jest faktem, że tak się dzieje.
POZDRAWIAM niemy
W życiu trzeba mieć albo wiedzę albo znajomości...Ja tego drugiego nie mam więc ćwiczę i zdobywam to pierwsze
W życiu trzeba mieć albo wiedzę albo znajomości...Ja tego drugiego nie mam więc ćwiczę i zdobywam to pierwsze