Witam!
Mam pytanie czy możliwe jest w LabView wyświetlanie w trakcie wykonywania programu samych obiektów, znajdujących się na panelu?
Przykładowo mam na panelu waveforchart i przycisk stop i chciałbym żeby po uruchomieniu programu na ekranie widoczne były tylko te dwa obiekty, bez żadnego menu, ramek, a nawet tła.
czy program moze wyswietlac same kontrolki?
Re: czy program moze wyswietlac same kontrolki?
jest możliwe: File --> Vi Properties --> Window Appearance --> Custom,
tam masz troche możliwości, możesz też sobie to dynamicznie zmieniać podczas działania programu za pomocą Property Node.
tam masz troche możliwości, możesz też sobie to dynamicznie zmieniać podczas działania programu za pomocą Property Node.
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Tła raczej nie da się zmienić na transparantne, przynajmniej ja nie potrafie...
Może jest ktoś na forum, kto wie jak to zrobić, bo byłaby to całkiem ciekawa opcja.
Może jest ktoś na forum, kto wie jak to zrobić, bo byłaby to całkiem ciekawa opcja.
W LabVIEW 8 istnieje możliwość programowego ustawienia przezroczystości panelu (włącznie z obiektami na nim):
New Examples for LabVIEW 8.0/General/TransparentVI.vi.
I jeszcze jeden link
Istnieje jeszcze jedna możliwość ustawienia przezroczystosci za pomoca funkcji API:SetWindowRgn
New Examples for LabVIEW 8.0/General/TransparentVI.vi.
I jeszcze jeden link
Istnieje jeszcze jedna możliwość ustawienia przezroczystosci za pomoca funkcji API:SetWindowRgn