Od czego to zależy??

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
krzyzowiec1410

Od czego to zależy??

Post autor: krzyzowiec1410 »

Mam napisany program który u mnie działa bez zastrzeżeń. Jest w nim element który decyduje o zapisie do pliku jeżeli jest spełniona pewn nierównośc następuje zapis. Nierównośc ta jest spełniona przez niecałą sekundę. U mnie na komputerze zapis następuje bez probelmu, gdy program przeniosłem na inny komputer wygląda tak jakby warunek nie był w ogóle spełniony. Od czego to może być zależne?
PMaj

Re: Od czego to zależy??

Post autor: PMaj »

Witam

Jeżeli w programie coś ma być zapisane do pliku pod pewnym warunkiem, to jeżeli ten warunek jest spełniony (nieważne przez jaki czas) to należy wydać polecenie zapisu do pliku a nie liczyć na to, że warunek jest spełniony przez wystarczająco długi czas i funkcja sama sobie zdąży sprawdzić czy ma zapisać czy nie. Takie hazardy programowe wcześniej lub później wychodzą na jaw i są oczywiście błędem.

Nawiasem mówiąc - bo chyba Tobie pisałem o occurences - to je również można jakoś do tego zastosować w ostateczności :wink:

pozdrawiam
pmaj
Nie jestem leniwy
Mam zawyżone wymagania motywacyjne
ODPOWIEDZ