Mam taki temat:
Projekt i realizacja aplikacji labviewreprezentujący modulator kodów pseudo-trójstanowych:AMI-RZ, AMI-NRZ oraz badanie właściwości spektralnych sygnałów liniowych tych kodów.
Niebardzo wiem jak do tego mam się zabrać, od czego zacząć żeby miało to ręce i nogi.
Może ktoś ma linki pomocne (opisy tych kodów)
Z góry dziękuje
??????????? 8O
Od czego zacząć pisanie aplikacji w labiew?
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: Od czego zacząć pisanie aplikacji w labiew?
Same opisy tych kodów jak i badanie ich widm to pikuś. Zacznij przede wszystkim od podstaw.
Na początku tydzień(minimum) poświęć na obeznanie się z LV, czytanie tutoriali, poznanie podstawowych struktur(while, for, case, event) i architektur programu, rób sobie proste przykładowe programy itp. Potem określ dokładnie swoje cele tj. jaka dokładnie ma być funkcjonalność Twojego symulatora i dopiero wtedy zacznij tworzyć właściwy program.
W razie pytań i wątpliwości oczywiście pisz.
Powodzenia(:
Na początku tydzień(minimum) poświęć na obeznanie się z LV, czytanie tutoriali, poznanie podstawowych struktur(while, for, case, event) i architektur programu, rób sobie proste przykładowe programy itp. Potem określ dokładnie swoje cele tj. jaka dokładnie ma być funkcjonalność Twojego symulatora i dopiero wtedy zacznij tworzyć właściwy program.
W razie pytań i wątpliwości oczywiście pisz.
Powodzenia(:
Re: Od czego zacząć pisanie aplikacji w labiew?
OK
Czasu mam dosyć sporo, więc cały czas ćwicze i próbuje różnych funkcji labview. Pytań napewno będe miał sporo. Nie raz się tu pojawie.
Dziękuje za odp.
Czasu mam dosyć sporo, więc cały czas ćwicze i próbuje różnych funkcji labview. Pytań napewno będe miał sporo. Nie raz się tu pojawie.
Dziękuje za odp.