maly problem

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Gość

maly problem

Post autor: Gość »

mam takie chyba proste pytanie, dostaje z drugiego urzadzenia jednorazowo ciag znakow ktore za chwile znikaja i pojawiaja sie nastepne (np po 15 s). mam przeanalizowac te dane ktore zaczynaja sie znakiem ":" i koncza znakami "Br" . i stad moje pytanie - jak je przechwycic tak abym mogl przeprowadzic ich analize, uzywam do tego celu match patern, wszystko jest dobrze tylko ze dane te znikaja mi gdy urzadzenie przez ten czas nic nie przesyla. pewnie jest jakis bloczek do tego i odpowiedz jest prosta ale za nic nie moge sobie poradzic z tym a czas mnie goni. prosilbym o odpowiedz. mam labview 7.1.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Re: maly problem

Post autor: Mikrobi »

Pokaż nam diagram.
Zapis diagramu do pliku graficznego:
(File >> Print >> Next >> Custom>> Next>> Zaznacz tylko 'Block diagram' >>Next >>Next>>Destination: HTML file >> Next >>Save)
zapisze to stronę html - przyślij na forum obrazek, albo poprostu dołacz vi.
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
budzik

Post autor: budzik »

w zalaczniku przesylam moj vi. prosilbym o pomoc.
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Post autor: jogurt_owocowy »

Małe rozwiązanie małego problemu: dołożyć Case'a przełączanego długością stringa "obranego" ze znaczników początku i końca.
Strukturę programu można by napewniej ulepszyć, ale to już zależy od tego co to to ma robić.
budzik

Post autor: budzik »

a dziekuje bardzo:)))) az glupio ze na to nie wpadlem, mam nadzieje ze teraz bedzie mi lepiej szlo z projektem i nie bede mial juz takich prostych pytan :)))
pozdrowienia wielkie
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Post autor: Mikrobi »

Jeśli zawsze przychodzi pełen string można też tak:
Obrazek
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
ODPOWIEDZ