Witam.
Mam taki problem. Otóż mam dwie identyczne aplikacje takie jak na rysunku. Np. proba01.vi i proba02.vi
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć w jaki sposób mam podłączyć bloczki w jednym z tych VI-jów, aby pobierał on wartość kontrolki z drugiego VI-ja (tzn. true albo false) i w zależności od tego ustawiał siebie na true, albo false??
Za odpowiedzi będę bardzo wdzięczny. Z góry wielkie dzięki.
Pobieranie wartości kontrolki... pytanie.
Pobieranie wartości kontrolki... pytanie.
Pozdrawiam.
Krakers
Krakers
Re: Pobieranie wartości kontrolki... pytanie.
No i co???Czyżby nikt nie potrafił mi pomóc?
Pozdrawiam.
Krakers
Krakers
- Ender
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Jesli dobrze rozumiem, to chodzi chyba o cos takiego jak ponizej (te petle while dzialaja oczywiscie w osobnych VI'ach).
Do przekazywania wartosci pomiedzy VI'ami z definicji nadaje sie zmienna globalna ;)
Do przekazywania wartosci pomiedzy VI'ami z definicji nadaje sie zmienna globalna ;)
-Czy orał pan już kiedyś morskie fale?
Colon rzucił mu chytre spojrzenie.
-Nie złapie mnie pan na taki numer, sir - rzekł - Wszyscy wiedzą, że konie by potonęły.
Leonard umilkł na chwilę i przestroił swój mózg na Radio Colon ....
Colon rzucił mu chytre spojrzenie.
-Nie złapie mnie pan na taki numer, sir - rzekł - Wszyscy wiedzą, że konie by potonęły.
Leonard umilkł na chwilę i przestroił swój mózg na Radio Colon ....
Dzięki Panowie za wszelką pomoc...
Dokładnie chodziło mi o to, aby kontrolka była ustawiana zdalnie. Ja rozwiązałem to za pomocą bloczka Set Control Value tak jak to pokazane jest na pierwszym rysunku. Ustawia on odpowiedni stan kontrolki w drugim vi-ju znajdującym się na drugim kompie.
Swoją dogą, zastanawiam się czy funkcje globalne też zdałyby tu egzamin, czy może działają tylko lokalnie???
Dokładnie chodziło mi o to, aby kontrolka była ustawiana zdalnie. Ja rozwiązałem to za pomocą bloczka Set Control Value tak jak to pokazane jest na pierwszym rysunku. Ustawia on odpowiedni stan kontrolki w drugim vi-ju znajdującym się na drugim kompie.
Swoją dogą, zastanawiam się czy funkcje globalne też zdałyby tu egzamin, czy może działają tylko lokalnie???
Pozdrawiam.
Krakers
Krakers
Heh, pomyłka... Bloczek Set Control Value znajduje się na drugim rysunku
Pozdrawiam.
Krakers
Krakers