ni USB-6009 pomysł ja wykonać programator do mikrokontrolera

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
pekra

ni USB-6009 pomysł ja wykonać programator do mikrokontrolera

Post autor: pekra »

witam

mam ni USB-6009 , jak wiadomo ma on linie cyfrowe i mam zamiar zbudowac na nim programator do mikrokontrolera pic, chcąc wykożystać te linie, musze wiec odpowiednio synchronicznie wysyłać "hexa" po liniach cyfrowych, nie mam doswidczenia w tej kwesti, moze ktoś coś robił podobnego i ma jakies wskazówki albo rady, każda uwaga mile widziana
nie chodzi mi o kabelkologie - z tym sobie poradzę, ale wiekszym dla mnie problemem bedzie zaprogramowanie synchronicznego przesyłu bit po bicie danych

z góry dzieki za wszelkie info

Piotr BORG Krauze
Awatar użytkownika
decyl
Kontakt:

Re: ni USB-6009 pomysł ja wykonać programator do mikrokont

Post autor: decyl »

po pierwsze, ostatnio na seminarce ni w krakowie hoerner powiedzial do goscia ktory pytal o jakis problem zwiazany z 6009 - "no to ma pan problem za 400 zl". po drugie bawilem sie tym czyms i nie polecam, bo co tanie to drogie, a to ustrojstwo lubi sobie skakac przypadkowymi stanami na wyjsciach np podczas restartowania komputra. pwez to pod uwage. generelanie dostales z tym czyms duzo sterownikob do daq-mx base (zapewne), wiec powinienes sobie poradzic. jednak... sam zadecyduj czy 6009 to to.
ODPOWIEDZ