Prosty uklad i LabView
Re: Prosty uklad i LabView
Chodzi o taka modyfikacje jak na schemacie ?? Bo teraz w ogole nie dziala mi pomiar no i przy okazji to jak zrobic Shift Register w tej strukturze ?? Jak widac po pytaniach pierwszy raz uzywam tej struktury i dlatego nie mam zielonego pojecia.
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Jak możesz to dołącz do postu VIja a nie obrazek.
Będzie można łatwiej i szybciej ci pomóc.
bogdani
Będzie można łatwiej i szybciej ci pomóc.
bogdani
- jogurt_owocowy
Nie - chodzi o taką modyfikację jak na rysunku.
Naprawdę warto poświęcić pół godziny i dokładnie przeczytać rozdział o eventach w helpie. Wtedy rysowanie każdego programu pójdzie łatwiej, szybciej i przyjemniej ;)
Naprawdę warto poświęcić pół godziny i dokładnie przeczytać rozdział o eventach w helpie. Wtedy rysowanie każdego programu pójdzie łatwiej, szybciej i przyjemniej ;)
Wielkie dzieki dziala tak jak chcialem, STOP jest zupelnie niezalezny od czasu pomiaru Dolaczam plik VI z tym moze sie komus przyda. Mam jeszcze takie techniczne pytanie jak dodaje do projektu (w ktorym bylo wszystko w petli While) Event Structure to moge to zrobic jakos inteligentniej niz ctrl+c ctrl+v bo wtedy sie grafika z Front Panle sypie (znaczy konkretnie rozmieszczenie kontrolek). Jeszcze raz dziekuje za pomoc
- jogurt_owocowy
"Mam jeszcze takie techniczne pytanie jak dodaje do projektu (w ktorym bylo wszystko w petli While) Event Structure to moge to zrobic jakos inteligentniej niz ctrl+c ctrl+v bo wtedy sie grafika z Front Panle sypie (znaczy konkretnie rozmieszczenie kontrolek)."
Hmm. Najinteligentniej to przemyśleć wszystko wcześniej żeby nie trzeba było kopiować, bo wtedy niestety robi się takie kuku:) Można skopiować event do osobnego vijaja, z jego panelu skasować wszystkie kontrolki, a to co zostanie na diagramie przekopiować do diagramu tego poprawianego i popodłączać kontrolki w odpowiednie dla nich miejsca.
Zamieszczenie pliku, żeby pomóc innym się bardzo chwali, ale dołącz jeszcze do niego dll'a, z którego korzystałeś.
Pozdrawiam:)
Hmm. Najinteligentniej to przemyśleć wszystko wcześniej żeby nie trzeba było kopiować, bo wtedy niestety robi się takie kuku:) Można skopiować event do osobnego vijaja, z jego panelu skasować wszystkie kontrolki, a to co zostanie na diagramie przekopiować do diagramu tego poprawianego i popodłączać kontrolki w odpowiednie dla nich miejsca.
Zamieszczenie pliku, żeby pomóc innym się bardzo chwali, ale dołącz jeszcze do niego dll'a, z którego korzystałeś.
Pozdrawiam:)
Oczywiscie juz sie poprawiam, dodaje biblioteke. Dzieki za spostrzezenie