Dane nie wczytują się do tablicy clastrów

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Tomal
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Post autor: Tomal »

Otóż mam problem - buduje pewien program (żeby potrenować pracę w tym środowisku oraz żeby na coś się przydał) gdzie mogę wprowadzać bazę studentów (i wyświetlać poszczególne rekordy) oraz wprowadzać ich wyniki do tablic z ocenami itp... Taki prostu program "dla nauczycieli" który opiera się na "Event structure" .

Opis programu: Program posiada dwie tablice clastró - jedna z danymi uczniów , druga z ich ocenami. Program powinien pozwalać na wprowadzenie, bądź usunięcie rekordów. Szukanie lub przechodzenie pomiędzy rekordami.

Specyfikacja problemu: W "Case-ie" 1 i 3 struktury "Event" chodzi o odczytywanie i zapisywanie ocen, które użytkownik może na bieżąco wprowadzać do programu. Oceny są wbudowywane do "tablicy ocen" pod tym samym indeksie co wyświetlany użytkownik (dla czytelności użytkownika, czyje oceny wprowadza) - i tu się pojawia problem - użyta do tego funkcja "Replace Array Subset" zdaje się nie działać - po zapisaniu tablicy ocen np. pod indeksem 1 dalej wyświetla się pusta tablica.. Nie wiem jak obejść/rozwiązać ten problem (oczywiście próbowałem ale nic nie działa)

Oczywiście mam świadomość że czytanie tego monologu nikomu nie naświetli sprawy dlatego dołączam plik projektu w wersji 2013 (jeśli potrzeba w innej wersji to piszcie).

Ponieważ jestem świeży w lab view mam prośbę - jeśli ktoś przejrzy projekt i zauważy jakieś błędy które spowalniają wydajność programu itp. to proszę napiszcie. Chętnie przyjmę każdą radę/naganę :P
Załączniki
Projekt_Studenci.rar
Plik Projektu
(109.66 KiB) Pobrany 330 razy
Awatar użytkownika
semper fidelis
Wersja środowiska: LabVIEW 2013

Re: Dane nie wczytują się do tablicy clastrów

Post autor: semper fidelis »

Wszystko dziala tak jak powinno, Ty cos namieszales i przesunoles sobie tabele o jedna kolumne w prawo...

Wlacz Vertical scrollbar w tablicy w tym klastrze co powinien program czytac oceny i zobaczysz ze jest przesuniete i oceny wpisuja sie kolumne obok...:)
Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie, i to robi...
Tomal
Wersja środowiska: LabVIEW 2014

Post autor: Tomal »

O kurde.......... Pale się ze wstydu... Kurde 4 dni nad tym siedziałem, bo myślałem że zbyt zagnieżdżoną tablice zrobiłem i coś popsułem :X

Dzięki wielkie....

Temat chyba do zamknięcia.
ODPOWIEDZ