cześć. potrzebuje zapisywać do pliku ramkę otrzymaną poprzez port RS232. interesuje mnie reprezentacja HEX a nie normal display (bo wtady analiza jest lekko utrudniona) zmieniając na HEX display zmieniam jedynie sposób wyświetlania na front panel'u, z zapisem do pliku nie mogę sobie poradzić. ma ktoś jakiś pomysł?
w załączniku mój string.
zapis stringa w postaci HEX Display
Re: zapis stringa w postaci HEX Display
Ja bym to zrobił tak.
Rumcajs.
Rumcajs.
wielkie dzięki Rumcajs.
da towariszczu, mamy pomysla 
konwertujesz stringa na byte array (String To Byte Array) a nastepnie zapisujesz do pliku np spreadsheet file, pamietajac zeby uzyc format string %x.

konwertujesz stringa na byte array (String To Byte Array) a nastepnie zapisujesz do pliku np spreadsheet file, pamietajac zeby uzyc format string %x.
God is dead - Nietsche, Nietsche is dead - God
progor, weź kod źródłowy do MCU i obczaj - tam te wsyztkie konwersje są zrobione - o jakich zamarzysz
decLu... troche jest, troche nie ma.
mam teraz kolejne pytanko... jak wrócić do pierwotnego stringa? w załączniku
p.s. zabranie się do roboty w poniedziałek przed 8 rano zakończyło się fatal error'em. człowiek taki stary a taki gópi.
mam teraz kolejne pytanko... jak wrócić do pierwotnego stringa? w załączniku
p.s. zabranie się do roboty w poniedziałek przed 8 rano zakończyło się fatal error'em. człowiek taki stary a taki gópi.
Elementarne Watsonie:progor pisze:decLu... troche jest, troche nie ma.
mam teraz kolejne pytanko... jak wrócić do pierwotnego stringa?

nie wiem jak ja to wcześnije robiłem, że mi nie wychodziło.
jasne, że pierwszą rzeczą jaką robiłem to wracałem po śladach, ale jakos nie skutecznie. dzięki.
jasne, że pierwszą rzeczą jaką robiłem to wracałem po śladach, ale jakos nie skutecznie. dzięki.