Automatyczna regulacja skali wskaźnika
Witam . Mam pytanie : czy jest możliwa (i jeżeli tak to jak to zrealizowac) automatyczna regulacja skali wskaźnika ?? Np. slide ma zakres od 0 do 100 a ja w zależności od przypadku potrzebuje od 0 do 5, a w innym od 0 do 15, tak, że by można było sterować skalą, a nie z góry narzucić zakres. Mam nadzieje, że wyraziłem się jasno i zrozumiale. Jeśli ma ktoś jakikolwiek pomysł, wskazówkę z góry bardzo dziękuję.
- Bluesheep
- Wersja środowiska: LabVIEW 2013
Hej,
jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy na kontrolkę i wybierzesz 'create' będziesz miał do wyboru m.in. Property Node, dzięki któremu możesz zmieniać właściwości obiektu. Jak sobie w niego wejdziesz i dobrze poszukasz to powinieneś znaleźć interesującą Cię właściwość ;) Jakbyś nie znalazł to daj znać.
Pozdrawiam
jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy na kontrolkę i wybierzesz 'create' będziesz miał do wyboru m.in. Property Node, dzięki któremu możesz zmieniać właściwości obiektu. Jak sobie w niego wejdziesz i dobrze poszukasz to powinieneś znaleźć interesującą Cię właściwość ;) Jakbyś nie znalazł to daj znać.
Pozdrawiam
Re: Automatyczna regulacja skali wskaźnika
Tak zgadza się tam w property node napewno jest rozwiązanie do ktorego jeszcze nie doszedlem, więc jak możesz to rozjaśnij co i jak. Dzięki za pomoc
W załączniku masz przykładowy programik wykorzystujący property node.
LV2010
LV2010
- Załączniki
-
- Slide.vi
- (6.31 KiB) Pobrany 327 razy
Ja tu tylko wklejam linki ale i tak możesz kliknąć pochwal ;)
Dziękuje, problem uważam za rozwiązany wzorcowo, zamykam temat.