Mistrzostwa Polski w LabView
Gratulacje dla najszybszego programisty LabView w Polsce Piotra Demskiego!
Jedno z zadań rozwiązał chyba w 20 sekund!
PS. kurczę, zabrakło mi jednej odpowiedzi do clad
Jedno z zadań rozwiązał chyba w 20 sekund!
PS. kurczę, zabrakło mi jednej odpowiedzi do clad
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Ja również podpinam się pod gratulacje.
Robi wrażenie
Robi wrażenie
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Re: Mistrzostwa Polski w LabView
Maja niektórzy łeb, to trzeba przyznać .
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
Gratki
Dopnę się do gratulacji. Kolega Piotr zdecydowanie ponad konkurencją. Widziałem Darren Nattinger'a w akcji i muszę przyznać że mocno gonimy programistyczny świat LV.
- n_dakota
- Wersja środowiska: LabVIEW 2018
A ja oprócz gratulacji dla Piotrka, chciałbym jeszcze pogratulować Panu Tomkowi (TMa ) zajęcia 3ciego miejsca w zmaganiach profesjonalistów!
Pełna lista zwycięzców:
http://mistrzostwa-labview.pl/home/aktu ... akonczony/
Pełna lista zwycięzców:
http://mistrzostwa-labview.pl/home/aktu ... akonczony/
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Dziękuję wszystkim i ze swojej strony składam gratulacje wszystkim uczestnikom obu konkurencji A jak jeszcze będzie możliwość skorzystania w pełni choćby ze skrótów do quick dropa, to za rok będzie decydował fotofinisz
Tajemnicą autorów zadań pozostaje, czy wiedzieli, że tak się dało wygenerować tę tablicę...laradek pisze: Jedno z zadań rozwiązał chyba w 20 sekund!
Cieszę się, że to mówiszbogdani pisze: Robi wrażenie
- smiga
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Jedno chciałem dodać, oprócz zasłużonych gratulacji, młodzież dzisiaj wymiata! Dwóch studentów, fakt, że na co dzień również pracujących w LabVIEW, wygrało zmagania i studenckie, i profesjonalistów. Każde zadanie ograniczone było do 5 min, a to świadczy o ogromnej praktyce tych osób w "pisaniu" (czyli rysowaniu ;) ) kodu.
Wniosek jest prosty - stawiajmy na młodzież.
Przy okazji zapytam, może wrzuci ktoś treść tych zadań, które były na mistrzostwach? - niech każdy, sam dla siebie, się sprawdzi
Wniosek jest prosty - stawiajmy na młodzież.
Przy okazji zapytam, może wrzuci ktoś treść tych zadań, które były na mistrzostwach? - niech każdy, sam dla siebie, się sprawdzi
Jestem tego samego zdania i pójdę jeszcze dalej. Dlaczego nie można korzystać z własnych maszyn. Każdy z nas na swoją modłę podrasowuje sobie swojego PC, lapka, Mac'a czy bóg wie co jeszcze. Nie chodzi tylko o skróty i ustawienia środowiska, które można ustawić w 2-3 min, ale również całą gamę skryptów-podprogramików (b czesto własnego autorstwa), które w najzwyczajnieszy sposób przyspieszają programowanie. A właśnie o to chodzi! Szybkość programowania to szybkość przekazania maszynie czego chce człowiek. Gdy maszyna jest słaba (czyt. źle skonfigurowana) to człowiek sam nie da rady... wystarczy, bo za mocno się rozkręcamPiDi pisze:A jak jeszcze będzie możliwość skorzystania w pełni choćby ze skrótów do quick dropa
Jestem za. Nie wiem czy nie byłoby to przesadą - ale dla każdego z zadań (było ich 6) powinien powstać osobny wątek. Każdy mógłby wrzucić swoje rozwiązanie/czas i podejrzeć/porównać rozwiązania innych.smiga pisze:Przy okazji zapytam, może wrzuci ktoś treść tych zadań, które były na mistrzostwach? - niech każdy, sam dla siebie, się sprawdzi
Udostępniłem zadania pod adresem http://mistrzostwa-labview.pl/assets/MP ... adania.pdf
Co do skrótów Quick Dropa i podstawowej konfiguracji LabVIEW, to zdecydowanie tak.TMa pisze:Jestem tego samego zdania i pójdę jeszcze dalej. Dlaczego nie można korzystać z własnych maszyn. Każdy z nas na swoją modłę podrasowuje sobie swojego PC, lapka, Mac'a czy bóg wie co jeszcze. Nie chodzi tylko o skróty i ustawienia środowiska, które można ustawić w 2-3 min, ale również całą gamę skryptów-podprogramików (b czesto własnego autorstwa), które w najzwyczajnieszy sposób przyspieszają programowanie. A właśnie o to chodzi! Szybkość programowania to szybkość przekazania maszynie czego chce człowiek. Gdy maszyna jest słaba (czyt. źle skonfigurowana) to człowiek sam nie da rady... wystarczy, bo za mocno się rozkręcamPiDi pisze:A jak jeszcze będzie możliwość skorzystania w pełni choćby ze skrótów do quick dropa
Co do własnych skryptów, to nie za bardzo, bo w mistrzostwach nie chodziło o wybranie programisty, który umie pisać własne skrypty, ale o szybkość pisania kodu (przynajmniej ja to tak odbieram). Też swoją drogą jaki skrypt przyspieszył by pisanie tych programów?
Co do własnego sprzętu, to zdecydowanie nie. Lepsza maszyna (dysk SSD, szybszy procesor, więcej RAM-u) może przyśpieszyć napisanie twojego kodu, co nie będzie miało związku z twoją szybkością pisania.
Dziś wpadłem na japoński odpowiednik Mistrzostw. Niezły rozmach!
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
No faktycznie salę mieli większą
Za to u nas więcej dziewczyn było :-D
Za to u nas więcej dziewczyn było :-D