czas uruchamiania sie LV 8
czas uruchamiania sie LV 8
sluchajcie, czy u was tez tak jest, ze LV 8 (wersja demo) uruchamia sie prawie 4 minuty ? albo cos mam nie tak albo NI wypuscil jakiegos gniota ... na tym samym komputerze wersja 7.1 (developer suite) uruchamia sie 26 sekund.
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Re: czas uruchamiania sie LV 8
Witaj
U mnie LabVIEW 8 wstaje normalnie, czyli sprawnie i szybko...
bogdani
U mnie LabVIEW 8 wstaje normalnie, czyli sprawnie i szybko...
bogdani
dziwi mnie to, ze taka sama sytuacja jest na ASUSie Centrino 1.6 i na Athlonie XP 2.6. program pochodzi ze strony NI.
-
- Administrator
- Kontakt:
Przyczyną tego opóźnienia prawdopodobnie jest License Manager, który próbuje łączyć się z kilkoma serwerami w celu sprawdzenia licencji.
Spróbuj odłączyć sieć i sprawdź, jak długo będzie się LabVIEW 8 uruchamiać.
Resztę szczególów możesz przeczytać w tym wątku http://forums.ni.com/ni/board/...page=1.
bogdani
Spróbuj odłączyć sieć i sprawdź, jak długo będzie się LabVIEW 8 uruchamiać.
Resztę szczególów możesz przeczytać w tym wątku http://forums.ni.com/ni/board/...page=1.
bogdani
nic z tego, jest bez zmian. pokombinuje cos jeszcze.
Może tak jest jak się instaluje dwie wersje LabView na jednym kompie i jeszcze nadodatek wszystko.
Pozdrowienia
Ps. Wiem jak jest... z tym demo:)
Pozdrowienia
Ps. Wiem jak jest... z tym demo:)
-
- Administrator
- Kontakt:
Ja mam u siebie zainstalowane dwie wersje i nic takiego nie zaobserwowałem. Rozwiązanie z License Managerem wydaje mi się sensowne, ale nie wiem co jeszcze może być. Zwykle takie opóźnienia są powodowane przez jakiś programik, który łączy się przez sieć, może trzeba sprawdzić na firewallu co jeszcze się łączy przez sieć.
bogdani
bogdani
no bo dla mnie n.p. jest to pewien problem. na razie pracuje na developer suite 7.1 i mam w perspektywie wydac ponad 4tys.pln na update do wersji ktora uruchamia sie 5 minut ? tylko po to zeby miec mozliwosc remowania i zmienna wspoldzielona ?
-
- Administrator
- Kontakt:
Mam nadzieję, że nie tylko o to ci chodzi w nowej wersji, bo naprawdę wiele zmieniono...mgawlik pisze:no bo dla mnie n.p. jest to pewien problem. na razie pracuje na developer suite 7.1 i mam w perspektywie wydac ponad 4tys.pln na update do wersji ktora uruchamia sie 5 minut ? tylko po to zeby miec mozliwosc remowania i zmienna wspoldzielona ?
Nie wiem czy czytałeś wątek na NI Forum (do którego linka podałem), w którym to zapisanie licencji w pliku rozwiązywało problem.
Może to ma wersja demo albo wersja "zarejestrowana" innymi metodami.
bogdani
coz, domyslam sie ze pytasz o to czy progam jest lewy. wiec odpowiadam - nie jest lewy. jesli jednak takie problemy mam tylko ja to znaczy ze blad jednak tkwi u mnie a nie w LV. w kazdym razie dzieki za zainteresowanie