Podgląd i sterowanie aplikacją przez internet

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
drT
Wersja środowiska: LabVIEW 2010

Post autor: drT »

Witam forumowiczów,
Mam za zadanie stworzyć aplikację której podgląd i zmiana pewnych opcji będzie możliwa poprzez przeglądarkę internetową. Aplikacja obsługuje stanowisko pomiarowe (działa ciągle) i wyświetla m.in. przebiegi na wykresie. Przebiegów jest więcej na jednym wyświetlaczu, dlatego konieczna jest możliwość ich włączania/wyłączania (w Labview 2010 realizuje to poprzez podłączenie kontrolki do Property Node - "plot visible"). Próbowałem zastosować Web Publishing Tool się nie sprawdziło (osoba korzystająca z przeglądarki mogła przejąć całą kontrole nad programem). Słyszałem też o Internet Toolkit, ale zastosowanie tych opcji wydaje mi się skomplikowane. Chciałbym, żeby w przeglądarce możliwy był wybór przebiegów do wyświetlenia (widok może być odświeżany np.co 1 sekunde), ale NIE kontrola całego vi'a. Co powinienem zastosować w takiej sytuacji? Będę wdzięczny za podpowiedz lub wskazanie pomocnych materiałów.

Ps. Wiem, że opis problemu może być zawiły. Udzielę wszelkich dodatkowych wyjaśnień.
Przemoga
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Re: Podgląd i sterowanie aplikacją przez internet

Post autor: Przemoga »

Jest coś takiego jak "LabView Web UI Builder" odpalany przez przeglądarkę pobawiłem się chwileczkę tym ale z racji braku obsługi bazy danych zaniechałem użycia tego ale może tobie pomoże.

Pozdrawiam,
P.G
korop
Wersja środowiska: LabVIEW 2010

Post autor: korop »

Zawsze można spróbować Remote control.
Obsługa tego jest prosta jak budowa druta. A co do kontroli, można niektóre funkcje hasłem zabezpieczyć (pobierasz daną z front panelu i porównujesz z zapisanym w bloc diagramie haśle, case z warunkiem poprawności hasła i śmiga).
pavloo88
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Re: Podgląd i sterowanie aplikacją przez internet

Post autor: pavloo88 »

Ja tu mam taką małą instrukcje, może się przyda :)
Załączniki
Labviewe online.pdf
Instrukcja.
(591.36 KiB) Pobrany 330 razy
ODPOWIEDZ