Witam
Miał może ktoś problem z ze sprzętem pomiarowym USB-6221 lub 6289? Mianowicie chodzi mi o sygnał generowany na wyjściu. Jeśli chodzi o wprowadzany poprzez Daq'a sygnał z generatora jest ok. Ale chcąc go ponownie przesłać poprzez kolejnego Daq'a na wyjście np. na oscyloskop.. to sygnał jest wysyłany jakby "paczkami" tzn. fragment sygnału i wartość stała i tak na przemian.
Może to być wina Daq'a i ustawionych parametrów w nim (braku ew. ustawień dodatkowych) czy też bardziej sprzętu ze względu na jego "nie wyrabianie" się z danymi ??
Dziękuję za ew. odpowiedzi
Problem z sygnałem na wyjściu USB 6221, 6289
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Witaj
Myślę, że źle skonfigurowałeś DAQ Assistant. Aby mieć sygnał ciągły, musisz mieć akwizycję ustawioną w tryb Continous i odpowiednio dobrane parametry: liczbę próbek na cykl, częstotliwość próbkowania na wyjściu i okres iteracji pętli. Podeślij VIa to pomożemy konkretniej
Myślę, że źle skonfigurowałeś DAQ Assistant. Aby mieć sygnał ciągły, musisz mieć akwizycję ustawioną w tryb Continous i odpowiednio dobrane parametry: liczbę próbek na cykl, częstotliwość próbkowania na wyjściu i okres iteracji pętli. Podeślij VIa to pomożemy konkretniej
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
Sprawdzałam wczoraj na laboratorium i podziałało:) niestety wcześniej podczas różnych konfiguracji usuwałam pętle, ponieważ chciałam mieć najzwyklejszy, prosty układ i to był mój błąd.
Dziękuję bardzo:)
Dziękuję bardzo:)