Career Portal - prośba o opinie
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Witam Wszystkich!
Zastanawialiśmy się ostatnio nad stworzeniem specjalnej strony w ramach ni.com, która miałaby być portalem, pozwalającym:
- poszukującym pracy inżynierom, którzy znają LabVIEW na kontakt z pracodawcami
- pracodawcom łatwe znalezienie programistów LV
Miałoby to być w formie listy kandydatów - z załączonym CV, informacjami o certyfikacji i wykonanych projektach. Oczywiście z możliwością filtrowania po regionie, umiejętnościach, stażu itd.
Projekt jest w baaardzo wczesnej fazie - zastanawiamy się, czy byłaby w ogóle potrzeba na coś takiego. Będę wdzięczny za zagłosowanie w ankiecie a także o wypowiedzi na ten temat w tym wątku. Wszelkie pomysły mile widziane!
Zastanawialiśmy się ostatnio nad stworzeniem specjalnej strony w ramach ni.com, która miałaby być portalem, pozwalającym:
- poszukującym pracy inżynierom, którzy znają LabVIEW na kontakt z pracodawcami
- pracodawcom łatwe znalezienie programistów LV
Miałoby to być w formie listy kandydatów - z załączonym CV, informacjami o certyfikacji i wykonanych projektach. Oczywiście z możliwością filtrowania po regionie, umiejętnościach, stażu itd.
Projekt jest w baaardzo wczesnej fazie - zastanawiamy się, czy byłaby w ogóle potrzeba na coś takiego. Będę wdzięczny za zagłosowanie w ankiecie a także o wypowiedzi na ten temat w tym wątku. Wszelkie pomysły mile widziane!
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2011 13:36 przez Nowszy, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
Nowszy mi pomysł bardzo się podoba. Zwłaszcza, że ciężko naprawdę znaleźć ofertę pracy, która dotyczyła by stricte programowania w LabVIEW. Tak się składa, że ostatnio przeszukiwałem rynek i właśnie szukałem pracy związanej z LV. I naprawdę ciężko było złapać coś co dotyczyło tego środowiska. Głównie było to wyszczególniane jako dodatkowy atut.
Według mnie, najlepszym sposobem na szukanie ogłoszeń dotyczących LV, który udało mi się opracować to było codzienne wklepywanie w Google "labview +praca" i sortowanie po stronach dodanych w przeciągu ostatnich 24 godzin:)
A tu, jeżeli taka strona była by dobrze zareklamowana i rozpowszechniona w środowiskach branży technicznej to było by coś naprawdę przydatnego. Trzeba pewnie wziąć pod uwagę, to żeby taki pracodawca miał pojęcie i wiedział o istnieniu takiego serwisu, a co więcej, żeby firmy pośredniczące w wyszukiwaniu kandydatów z tego korzystały, bo to głównie one ładują miliony ogłoszeń w imieniu Klienta:)
Ja, od strony pracownika z chęcią bym z tego korzystał, więc pomysł mi się bardzo podoba i 3mam kciuki za realizację i gratuluję inicjatywy!
Według mnie, najlepszym sposobem na szukanie ogłoszeń dotyczących LV, który udało mi się opracować to było codzienne wklepywanie w Google "labview +praca" i sortowanie po stronach dodanych w przeciągu ostatnich 24 godzin:)
A tu, jeżeli taka strona była by dobrze zareklamowana i rozpowszechniona w środowiskach branży technicznej to było by coś naprawdę przydatnego. Trzeba pewnie wziąć pod uwagę, to żeby taki pracodawca miał pojęcie i wiedział o istnieniu takiego serwisu, a co więcej, żeby firmy pośredniczące w wyszukiwaniu kandydatów z tego korzystały, bo to głównie one ładują miliony ogłoszeń w imieniu Klienta:)
Ja, od strony pracownika z chęcią bym z tego korzystał, więc pomysł mi się bardzo podoba i 3mam kciuki za realizację i gratuluję inicjatywy!
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Re: Career Portal - prośba o opinie
Siema,
Jakbyś dodał jeszcze opcję "Jakbym nie miał pracy to bym skorzystał" to zagłosuje
Jakbyś dodał jeszcze opcję "Jakbym nie miał pracy to bym skorzystał" to zagłosuje
fajnie by było, aby zwiększała się też ilość firm, w których jest wykorzystywane LV....

-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
de80, nawet nie wiesz, ile firm już korzysta z LabVIEW w Polsce 
wino, nie prowokuj ;-p

wino, nie prowokuj ;-p
bogdani, nigdy zbyt wiele;)w takim razie Career Portal ujawni te firmy;D

-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2010
Jestem jak najbardziej za.
A w ankiecie rzeczywiście brakuje opcji, o której pisze wino
.
A w ankiecie rzeczywiście brakuje opcji, o której pisze wino

smiglo
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Zgodnie z prośbą - nowa opcja dodana.
Niestety, spowodowało to usunięcie wszystkich głosów :<
Bogdani - czy masz możliwość sprawdzić w logach forum liczbę głosów w poprzedniej ankiecie?
Niestety, spowodowało to usunięcie wszystkich głosów :<
Bogdani - czy masz możliwość sprawdzić w logach forum liczbę głosów w poprzedniej ankiecie?
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Niestety nie mam możliwości takiej, albo jej po prostu nie znam.
Trzeba zagłosować raz jeszcze
bogdani
Trzeba zagłosować raz jeszcze

bogdani
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Ja tylko pomagam