Write to measurement file

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
tomek00
Wersja środowiska: LabVIEW 2010

Post autor: tomek00 »

Czesc
Mam program który zapisuje do pliku tekstowego 6 wartosci (2xtemperature, 2xcisnienie, predkosc obrotowa i przepyw) i musze w nim zrobic cos takiego ze operator tego programu będzie zadawał ilość próbek zapisywanych do pliku, wiem że można to ustawić w tym bloczku (write to measurement file) ale chodzi o to że o ilości tych próbek decydować bedzie operator programu( raz np 10 probek a raz np 60).
Widziałem wątek na tym forum dotyczący tego problemu ale jakiekolwiek linki w nim już wygasły, dodam że jestem kompletnym amatorem jeśli chodzi o jakiekolwiek programowanie:(
czy moglibyście mi pomóc?
e-nDrju

Post autor: e-nDrju »

Czy mógłbyś pokazać ten program? Wtedy będzie zdecydowanie łatwiej pomóc.
Obrazek
tomek00

Re: Write to measurement file

Post autor: tomek00 »

W załączniku przesyłam program ale mam jeszcze jedno pytanie, mam w tym programie bloczek moving average i kiedy stanowisko jest w ruchu to ten bloczek powinien wyswietlac na wykresie srednia z pomiarow a wydaje mi sie ze wyswietla dokladnie taka sama wartosc jaka wchodzi do tego bloczka, czy jest tam cos nie tak podlaczone?
Załączniki
gear_pump_stand.vi
(290.03 KiB) Pobrany 270 razy
ODPOWIEDZ