Wyprowadzanie danych z tablicy.

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
cloaw
Wersja środowiska: LabVIEW 2010

Post autor: cloaw »

Witam. Chciałbym by z tablicy określona ilość zmiennych (powiedzmy 12) o wartości różnej od zera zostały wprowadzone indykatora.

Mógłby ktoś pomóc?
PiDi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Re: Wyprowadzanie danych z tablicy.

Post autor: PiDi »

Witam. Możesz trochę więcej powiedzieć na temat tego co chcesz zrobić? Chcesz wyciągnąć 12 przypadkowych elementów z tablicy, byleby były różne od zera?
ObrazekObrazekObrazekObrazek
cloaw
Wersja środowiska: LabVIEW 2010

Post autor: cloaw »

To inaczej. Mam tablicę 2D color value array i wiem, że są tam 4 piksele, które nie są białe (czyli w tym przypadku, że którakolwiek wartość jest mniejsza od 255). Chcę zobaczyć jakie mają dokłądnie wartość RGB i wprowadzić ją gdzieś dalej do kontrolki. W załączniku przesyłam to, co "wykombinowałem" z tym, na czym utnkąłem.

Pisane w 8.5
Załączniki
Untitled 1.vi
(34.89 KiB) Pobrany 306 razy
PiDi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Re: Wyprowadzanie danych z tablicy.

Post autor: PiDi »

Możesz przykładowo wziąć kod, który podrzucił Ci oczekp w innym wątku. Po drobnych przeróbkach będzie działało tak, jak chcesz. Jeśli dodatkowo chcesz pozycję tych kolorowych pikseli, to wystarczy wyciągać jeszcze numery iteracji pętli for (terminal "i"), w których znajdujesz kolorowy piksel.
Załączniki
pixels.vi
(17.99 KiB) Pobrany 272 razy
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ