Witam,
Mam problem z rozponaniem pliku avi przez vision acquisition.
Robię tak:
-"Select Acquisition source", wybieram "avi". Next,
-"Select Acquisition Type", wybieram "continus acquisition with inline processing", Acquire image type: AcquireEvery image; next
-Avi path: wybieram plik avi z dysku i kóregokolowiek bym nie wybrał i kliknął "test" pojawia się ostrzeżenie "There was an error reading file. The path or file type may be invalid."
Jeśli zignoruję to, kliknę "next" a następnie "finish" i próbuję uruchomić program, pokauzje mi się błąd:
"Error -1074396009 occurred at IMAQ AVI Read Frame
An internal DirectX error has occurred. Try upgrading to the latest version of DirectX."
Zainstalowałem nowego directx'a. 9.0c. Pracuję na windowsie xp i wersji LabView 2010 i nie wiem co się dzieje .
Proszę o pomoc.
Vision acquisition i .avi
Witam,
Odnawiam stary temat, bo mam identyczny problem. Czy może ktoś wie co może być powodem tej sytuacji. Szukałem trochę na forum ni.com, ale tez nic konkretnego nie znalazłem.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Odnawiam stary temat, bo mam identyczny problem. Czy może ktoś wie co może być powodem tej sytuacji. Szukałem trochę na forum ni.com, ale tez nic konkretnego nie znalazłem.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Próbowałeś przeinstalować pakiet Vision tak jak gdzieś na forum.ni.com radzą?
Re: Vision acquisition i .avi
Był faktycznie taki temat poruszany, ale nie pamiętam czy na ni.com, możliwe. Problem w tym ze posiadam wersje studencką od roku i nie mam od momentu instalacji dostępu do płyt instalacyjnych. Sprawdzałem w przykładach i read avi example odziwo działa, prawie, bo 3 z 4 przykładów działają. Myślałem że to może coś z parametrami pliku avi, ale wszystkie możliwe do wyboru pliki avi w przykładzie jaki i moje pliki mają bardzo zbliżone parametry.
Sprawdzałem i pobieranie obrazu z kamery działa poprawnie, tyle tylko że muszę wykonać zadanie przez wczytanie kilku wcześniej nagranych filmów.