Tworzenie histogramu

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
marcin_3
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Tworzenie histogramu

Post autor: marcin_3 »

Jak zrobic histogram w którym pośrodku na osi X bedzie wartośc średnia z liczb wejściowych +/- przedziały. Liczbę słupków możemy określic ile chcemy. A na osi Y standardowo ile danych wejściowych znajduje sie w danych przedzialach. Jak mógłby ktos print screen'a wrzucic?
Użyłem funkci Histogram.vi ale on na osi X pokazuje tylko przedziały bez wartości średniej.
Proszę o pomoc.
histogram.jpg
histogram.jpg (10.58 KiB) Przejrzano 3459 razy
Awatar użytkownika
ksyhu
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW

Re: Tworzenie histogramu

Post autor: ksyhu »

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem... ale o to chodzi? Ogólnie skorzystaj z Property Node to dostosujesz sobie osie jak tylko chcesz.
Załączniki
wynik.png
przyklad.png
Często prowadzę z sobą długie rozmowy i jestem przy tym tak mądry, że czasami nie rozumiem ani jednego słowa z tego, co mówię.
marcin_3
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Re: Tworzenie histogramu

Post autor: marcin_3 »

ksyhu pisze:Nie wiem czy dobrze zrozumiałem... ale o to chodzi? Ogólnie skorzystaj z Property Node to dostosujesz sobie osie jak tylko chcesz.
Dobrze zrozumiałes. Byłbym wdzięczny jakbyś wrzucił tutaj te SUB'Vi bo nie mogę znaleźć tych elementów w LV. lub opisać jak je znaleźć, zrobić. Jestem początkujący z programem. Dzięki wielki
ODPOWIEDZ