Witam,
Zastanawiam się, czy jest możliwe programistyczne dodatnie elementów do definicji typu Enumeryka. Próbowałam, ale udało mi się odczytać bieżącą pozycję.
Pozdrawiam
TypeDefinition
- __behemot_
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
- Kontakt:
TypeDefinition
"kobieta też człowiek, też może być"
- bartus
TypeDefinition
Witaj,
z tego co kojarze, dodawanie w prosty sposób jest niemożliwe ( być może jakoś skryptowo? ) do tego typu zadań lepiej nadaje się ring.
z tego co kojarze, dodawanie w prosty sposób jest niemożliwe ( być może jakoś skryptowo? ) do tego typu zadań lepiej nadaje się ring.
Jest pare rzeczy dla których warto zyc - TO,UE i nie zmienia sie nic 

- __behemot_
- Kontakt:
Re: TypeDefinition
Witaj,
Znam Ringa i jego możliwości. Celowo pytałam o Enuma, bo docelowa aplikacja ma być w TestStand i tylko Enuma mogę użyć tak jak chce.
Znam Ringa i jego możliwości. Celowo pytałam o Enuma, bo docelowa aplikacja ma być w TestStand i tylko Enuma mogę użyć tak jak chce.
"kobieta też człowiek, też może być"
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
TypeDefinition
Szukaj a znajdziesz: http://decibel.ni.com/content/docs/DOC-8163
Bylo juz tysiace razy :>
Bylo juz tysiace razy :>
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
- __behemot_
- Kontakt:
-
TypeDefinition
Tyle, że to zadziała tylko dla kontrolek, których się nie używa... To znaczy nie zmienisz enuma tym samym programem (całą aplikacją, nie pojedyńczym VI-em), który tego enuma używa.
Jest to natomiast użyteczne gdy chcesz sobie wcześniej przygotować enuma, np. na podstawie pliku .h
Jest nawet spejcalna wtyczka do RCF (Right Click Framework), która za jednym klikiem zamienia tablicę stringów w enuma
Jest to natomiast użyteczne gdy chcesz sobie wcześniej przygotować enuma, np. na podstawie pliku .h
Jest nawet spejcalna wtyczka do RCF (Right Click Framework), która za jednym klikiem zamienia tablicę stringów w enuma
Re: TypeDefinition
Przykładowy diagram tworzący enum constant z liczb po przecinku na innym pliku vi.