Witam,
Mam problem z uruchomieniem kart akwizycji danych podłączonych do TARGET'u RT.
Najpierw próbowałem z jedną na USB ale po poszukiwaniach okazało się, że jednak USB nie jest wspierane, więc zainstalowałem w kompie NI PCI-6023E.
Sądziłem że w MAX'ie, w drzewku zdalnego systemu (zakładce Devices and Interfaces) znajdę coś. A tu nawet nie ma interfejsu COM co dopiero o PCI.
Próbowałem tam coś dodać ale kończyło się errorami.
Może mi ktoś wyjaśnić jak to uruchomić ??
LV RT + DAQ
LV RT + DAQ
Ostatnio zmieniony 11 sie 2009 22:12 przez no_lan, łącznie zmieniany 1 raz.
LV RT + DAQ
Ja uruchamiałem z PCI-6025E i nie było problemu. Napisz jakiej wersji LabVIEW używasz?
A co do braku COM itd. to doinstaluj do systemu RT:
1. DAQmx żeby widzieć kartę
2. VISA żeby mieć dostęp do RS-a.
A co do braku COM itd. to doinstaluj do systemu RT:
1. DAQmx żeby widzieć kartę
2. VISA żeby mieć dostęp do RS-a.
LV RT + DAQ
dla potomnych:
problem polegał na jakimś błędzie w poprzednio zainstalowanym (na ciut innym kompie, przeniosłem tylko dysk) systemie RT, nie miałem możliwości doinstalowywania softu ani sterowników
rozwiązanie:
zainstalować od nowa system rt na targecie tym razem z dyskietki nie z usb bo ta wersja już jakiś soft sama wrzuca, i dopiero potem za pomocą MAXa instalować resztę softu
dodatkowo warto sprawdzić czy się ma zainstalowane na kompie daqmx i wszelkie możliwe sterowniki
problem polegał na jakimś błędzie w poprzednio zainstalowanym (na ciut innym kompie, przeniosłem tylko dysk) systemie RT, nie miałem możliwości doinstalowywania softu ani sterowników
rozwiązanie:
zainstalować od nowa system rt na targecie tym razem z dyskietki nie z usb bo ta wersja już jakiś soft sama wrzuca, i dopiero potem za pomocą MAXa instalować resztę softu
dodatkowo warto sprawdzić czy się ma zainstalowane na kompie daqmx i wszelkie możliwe sterowniki