Witam
Panowie mam takie pytanko - jak zarzadzac YScale.minimum YScale.maximum dla dwoch osobnych skal na jednym wykresie ?
Uzylem patrz kawalek kodu i losowo przypisalo te wartosci dla skali kanalu 2.
Na dole wykres i kawalek kodu.
Pozdrawiam
Wartosci YScale.minimum YScale.maximum - 1 wykres dwie skale
- smart_lodz
- Wersja środowiska: LabVIEW 2014
- Kontakt:
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: Wartosci YScale.minimum YScale.maximum - 1 wykres dwie s
Najpierw wybierz wykres, którego skalę chcesz ustawić za pomocą własności Active Y Scale (ActYScl), a potem ustaw zakres skali.
Możesz to zrobić używając jednego węzła, ale musisz zwrócić uwagę na kolejność własności w nim. TUTAJ znajdziesz garść szczegółów na ten temat.
Pozdrawiam
Możesz to zrobić używając jednego węzła, ale musisz zwrócić uwagę na kolejność własności w nim. TUTAJ znajdziesz garść szczegółów na ten temat.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 lip 2009 12:26 przez jogurt_owocowy, łącznie zmieniany 3 razy.
- fajfi
- Wersja środowiska: LabVIEW 2010
Cześć,
przepraszam, że tak trochę obok tematu, ale nie wiem czy tworzyć z powodu mojego pytanka dodatkowy wątek...
Otóż na rysunku załączonym przez smart_lodz, na samym dole wykresu pojawia się cały rząd ponumerowanych pików.
Czy te numery zostały wygenerowane automatycznie (jak?) czy też dodano je ręcznie?
Pozdrawiam
Fajfi
przepraszam, że tak trochę obok tematu, ale nie wiem czy tworzyć z powodu mojego pytanka dodatkowy wątek...
Otóż na rysunku załączonym przez smart_lodz, na samym dole wykresu pojawia się cały rząd ponumerowanych pików.
Czy te numery zostały wygenerowane automatycznie (jak?) czy też dodano je ręcznie?
Pozdrawiam
Fajfi
- jogurt_owocowy
TUTAJ znajdziesz wątek poświęcony tym pikom i pokazujący sposób, w jaki są tworzone.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 cze 2009 11:47 przez jogurt_owocowy, łącznie zmieniany 1 raz.
- smart_lodz
- Wersja środowiska: LabVIEW 2014
- Kontakt:
Dziekuje za odpowiedz jogurt.
Piki sa numerowane automatycznie - ja to zrobilem patrz na rysunek.
Wartosci 3 ktore wchodza to argumenty z bloczku peek detector (amplituda i lokacja oraz ilosc znalezionych pikow).
Pozdrawiam
Piki sa numerowane automatycznie - ja to zrobilem patrz na rysunek.
Wartosci 3 ktore wchodza to argumenty z bloczku peek detector (amplituda i lokacja oraz ilosc znalezionych pikow).
Pozdrawiam
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.5
- Kontakt:
Męczyłem trochę ten sposób jednak bez efektu, okazało się że trzeba użyć Active Y Skale aby wybrać odpowiednią skale.jogurt_owocowy pisze:Najpierw wybierz wykres, którego skalę chcesz ustawić za pomocą własności Active Plot (ActPlot), a potem ustaw zakres skali.
Pozdrawiam
- jogurt_owocowy
Masz rację. Czasami, jak nie mam LV pod ręką, piszę z pamięci, a ta - jak widać - czasem zawodzi.Męczyłem trochę ten sposób jednak bez efektu, okazało się że trzeba użyć Active Y Skale aby wybrać odpowiednią skale.
Przepraszam za wprowadzenie w błąd i dzięki za zwrócenie uwagi.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2009 12:27 przez jogurt_owocowy, łącznie zmieniany 1 raz.