Problem jest następujący:
mamy sobie slider (byle jaki). Gdy zmieniamy jego wartość (ruszamy tym sliderem) to pojawia się tip strip z aktualną wartością. Jednak gdy najedziemy myszką na slider to już się tip stip nie pojawia. Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać (tak żeby po najechaniu na slider pojawiała się aktualna wartość) ? Jedyne co mi do głowy przychodzi to odczytać wartość i wpisać przez prop. node do tip strip, ale może jest jakiś lepszy/prostszy sposób? myślenie mi ostatnio szwankuje, więc... pomocy!!
slider - tip strip
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
slider - tip strip
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009 12:50 przez Pitol, łącznie zmieniany 1 raz.
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: slider - tip strip
gdy najedziemy myszką na slider to już się tip stip nie pojawia
Trochę sprzeczne te wymagania.tak żeby po najechaniu na slider pojawiała się aktualna wartość
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
slider - tip strip
ne ne ne... to pierwsze to jest "stan obecny" a to drugie to jest to co chciałbym osiągnąć...
W ten właśnie sposób (Show Tip Strip = T, Tip Strip = wartość), lub wyświetlać/ukrywać digital display (Digital Displays[], wyciągnąć pierwszą referencje i property (Visible = T/F).Pitol pisze:Jedyne co mi do głowy przychodzi to odczytać wartość i wpisać przez prop. node do tip strip, ale może jest jakiś lepszy/prostszy sposób?
Inne pomysły (dodatkowe okna) to już zbędna i nadmiarowa robota dla tak błahego problemu.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2009 06:39 przez folon, łącznie zmieniany 1 raz.
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
No tak. Mi najwyraźniej zaszwankowało czytanie ze zrozumieniem ;]to pierwsze to jest "stan obecny" a to drugie to jest to co chciałbym osiągnąć
folon, pomysł
z ukrywaniem Digital Display jest świetny!