ciekaw jestem czy da sie skalowac, zmniejszac/zwiekszac rozmiar block diagramu?
Mam problem z analiza kodu, gdy bloczki sa rozmiarowo duze i zajmuja wiecej niz 2-3 ekrany... pewnie nie ja jeden...
macie na to jakis sposob? moze jakis trik?...
dodam, ze przewaznie ich modyfikacja nie wchodzi w rachube
skalowanie block diagam (zoom)
pozdro marecki
Certified LabVIEW Developer
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
duuuuuuży monitor co by mógł operować na dużej rozdzielczości, albo matrox trippleHead2Go i 3 monitory
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
A co powiesz o diagramie na 80 ekranów ???
Widziałem taki, no i żeby nie było wątpliwości były jeszcze spore subVIje
Przy takim rozwiązaniu nawet rozwiązanie proponowane przez wina odpada
bogdani
PS. Podgląd diagramy na moim Core 2 Duo odświeżał się od 2-5 sekund w zależności od wielkości okna podglądu.
Widziałem taki, no i żeby nie było wątpliwości były jeszcze spore subVIje
Przy takim rozwiązaniu nawet rozwiązanie proponowane przez wina odpada
bogdani
PS. Podgląd diagramy na moim Core 2 Duo odświeżał się od 2-5 sekund w zależności od wielkości okna podglądu.
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
wydrukuj wszystko i powieś na ścianie
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Re: skalowanie block diagam (zoom)
Witam
Niestety, nie ma możliwości skalowania. Może w jakiejś przyszłej wersji, bo wielu programistów się o to doprasza.
Z drugiej strony jednak jest pewien plus braku zooma. Uczy to dyscypliny, człowiek stara się żeby wszystko zmieściło się na jednym ekranie za wszelką cenę. Używa więc subVIów, stacked sequence itd. To natomiast sprawia, że program się łatwiej czyta. Widziałem na prawdę duże aplikacje, które mieściły się na jednym ekranie (i bardzo małe na 3 monitory też )
Niestety, nie ma możliwości skalowania. Może w jakiejś przyszłej wersji, bo wielu programistów się o to doprasza.
Z drugiej strony jednak jest pewien plus braku zooma. Uczy to dyscypliny, człowiek stara się żeby wszystko zmieściło się na jednym ekranie za wszelką cenę. Używa więc subVIów, stacked sequence itd. To natomiast sprawia, że program się łatwiej czyta. Widziałem na prawdę duże aplikacje, które mieściły się na jednym ekranie (i bardzo małe na 3 monitory też )
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
-
- Kontakt:
okno nawigacji jest jak najbardziej przydatne, a propozycja wina odpada (choć jest całkiem ciekawa )
tylko co tu mówić o dyscyplinie skoro bloczki zostały stworzone w bliżej nieokreślonej przeszłości, przez tabun ludzi i niektóre są naprawdę 'wyczesane w kosmos' a przeglądnąć je czasem trzeba...
zostaje opcja drukowania, albo przeglądania w jpg , tudzież skrolowania i przesuwania ekranu...
tylko co tu mówić o dyscyplinie skoro bloczki zostały stworzone w bliżej nieokreślonej przeszłości, przez tabun ludzi i niektóre są naprawdę 'wyczesane w kosmos' a przeglądnąć je czasem trzeba...
zostaje opcja drukowania, albo przeglądania w jpg , tudzież skrolowania i przesuwania ekranu...
pozdro marecki