Witam
Jestem początkującym użytkownikiem LabVIEW
i mam kilka pytan :
Jak wygląda kompatybilność wersji programów labview, a konkretnie chodzi mi o to czy gdy stworze program w labview 8.2 np , to czy będzie możliwość otworzenia tego projektu w labview 7.1 ??
Pozdrawiam
Kompatybilność wersji Labview
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: Kompatybilność wersji Labview
W zasadzie odpowiedź brzmi nie.
Natomiast w każdej wersji LabVIEW masz możliwość zapisania VIaja do wcześniejszej wersji (File > Save for Previous Version), przy czym z reguły jest to jedna, dwie wersje wstecz. TUTAJ znajdziesz co nieco na ten temat i tabelkę z informacją, do jakich wersji wstecz możesz zapisać plik w danej wersji LV.
Pozdrawiam
Natomiast w każdej wersji LabVIEW masz możliwość zapisania VIaja do wcześniejszej wersji (File > Save for Previous Version), przy czym z reguły jest to jedna, dwie wersje wstecz. TUTAJ znajdziesz co nieco na ten temat i tabelkę z informacją, do jakich wersji wstecz możesz zapisać plik w danej wersji LV.
Pozdrawiam
Kompatybilność wersji Labview
Pietro: projekt pojawił sie dopiero w wersji 8.0, zatem projektu w wersji 7.1 nie otworzysz.
Możesz spróbować zapisać kod do wersji 7.1 (Save as..) ale bez struktury projektu - tylko VIje.
Możesz spróbować zapisać kod do wersji 7.1 (Save as..) ale bez struktury projektu - tylko VIje.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2008 21:11 przez Mikrobi, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Kompatybilność wersji Labview
Wielkie Dzięki z informacje, nie wiedziałem, że się da tak zapisać jak i , że dopiero od 8.0 jest project . Jeszcze raz Wielkie Dzięki