Jak umiścic vi. na stronie web

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
gnaciak

Post autor: gnaciak »

Czesc mamy problem z kolega z ktorym robimy prace dyplomowa chodzi nam o to zeby aplikacje ktora zrobilismy w Labview umiścić na stronie internetowej tak aby kazdy mogl ja uruchomic i z niej korzystac tzn regulowac pokretłami itd dodam ze jest to symulacja przyrzadu do pomiaru rezystancji (mostek Wheatstone'a i Thomsona) Licze na pomoc jakby co to podam moj mail gnaciak@toya.net.pl oraz gg 3848406. Mam LabView 7.0. i ciekawy jestem czy ta wersja jest przychylna polaczenia przez net i jakie daje ona mozliwosci tzn chodzi nam o to zeby polaczenie ze stona i korzystanie z naszej aplikacji mial kazdy bez konicznosci sciagania runtime'a a jesli nie ma takiej mozliwsci to jak to zrobic nawet z taka niedogodnoscia jak sciaganie runtime'a
Defiant
Wersja środowiska: LabVIEW 8.5
Kontakt:

Poczytaj sobie jako to sie robi (z przykladami)

Post autor: Defiant »

http://zone.ni.com/devzone/devzone.nsf/ ... AC004F0E38

Niech MOC będzie z Wami :idea:
Pozdrówka
Defiant
GG: 222363
r.berlinski
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Post autor: r.berlinski »

Czesc

Jestem studentem PW 5 roku i mam do wykoania projekt w Labview "Wirtualny Mostek Whitestone'a" w zakresie przedmiotu "Przyrządy wirtualne". Nieukrywam, że projekt ten moglbym wykorzystac do pracy dyplomowej.
Jesli chodzi o programowanie w Labview to jest poczatek mojej przygody z tym programem i jestem absolutnie poziomie poczatkujacym. Korzystam z wersji Labview 2009.

Zauwazylem Twojego posta, w ktorym napisales wlasnie, ze zajmujesz sie wykonaniem takiej aplikacji.
Czy moglbym liczyc na jakas pomoc z Twojej strony w tymze projekcie ? Prosze o dopowiedz na forum albo na maila r.berlinski@o2.pl

Z gory dziekuje.

Pozdrawiam

Roman
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Re: Jak umiścic vi. na stronie web

Post autor: jogurt_owocowy »

Witaj na forum,

Co prawda Twój post nie jest adresowany do mnie, ale pozwolę się wtrącić.
Kolega gnaciak swoją przygodę z forum zakończył na swoim pierwszym poście i szczerze wątpię czy doczekasz się od niego odpowiedzi, co nie znaczy, że nie dostaniesz pomocy od innych użytkowników.

Ale najpierw opisz swój problem dokładnie (Mostek Wheatstone'a?) w nowym wątku.

Pozdrawiam
grzechu_87
Wersja środowiska: LabVIEW 8.5

Re: Jak umiścic vi. na stronie web

Post autor: grzechu_87 »

Witam.
Mam stworzyć razem z kolegą projekt z technologii internetowych w wpadłem na podobny pomysł jak koledzy tutaj , mianowicie umieścić jakąś aplikację na stronie. I tu mam problem. Dla testów mojej stronki stworzyłem sobie server przy pomocy Apache i mam problem z umieszczeniem pliku vi na nim. Czy ktoś już próbował takie rozwiązanie i jest w stanie pomóc?
Używam LabVIEW wersja 8.5.1
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ