witam wszystkich użytkowników LV
podczas zabawy z LabView napotkałem na mały problem przy okazji próby wysyłania dźwięku na wyjście audio karty dźwiękowej oraz odczytywanie sygnału z wejścia.. napisany przeze mnie program wysyła sygnał i mogę go odczytać (jest on zgodny w pewnych granicach błędu) - jednak tu sie pojawia problem.. otóż sygnał jest pobierany do bufora i wysyłany na wyjście po otrzymaniu odpowiedniej liczby ..próbek'' ... jak mogę go wysyłać w trybie ciągłym (wpływać na niego na bierząco?) i czy można kartę dźwiękową zintegrowaną na płycie jakoś zainstalować jako prymitywną kartę pomiarową ?? (w sumie lekko ponad 40kHz to całkiem wystarczająco dla niektórych sygnałów ;) )
pozdrawiam
dźwięki w LV
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Zabawa z dźwiękiem
Witam
Ja już robiłem taki układ pomiarowy wykorzystujący układy dźwiekowy płyty głównej. Dało się to zrobić, ale problem był właśnie z tym, że próbki były odtwarzane z przerwami. Jednakże problem ten został rozwiązany, chyba przez zrobienie generowania dźwięki w innej pętli niż akwizycja danych. Muszę poszukać ten program. Jak znajdę to go tutaj postaram się opublikować i omówić zagadanienie nieco szerzej.
bogdani
Ja już robiłem taki układ pomiarowy wykorzystujący układy dźwiekowy płyty głównej. Dało się to zrobić, ale problem był właśnie z tym, że próbki były odtwarzane z przerwami. Jednakże problem ten został rozwiązany, chyba przez zrobienie generowania dźwięki w innej pętli niż akwizycja danych. Muszę poszukać ten program. Jak znajdę to go tutaj postaram się opublikować i omówić zagadanienie nieco szerzej.
bogdani
Zabawa z dzwiekiem
Witam!
Mam ten sam problem, prosze o podanie jakiegos rozwiazania oczywiscie
w miare mozliwosci. Dzieki!!!
Su7
Mam ten sam problem, prosze o podanie jakiegos rozwiazania oczywiscie
w miare mozliwosci. Dzieki!!!
Su7
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Ciągłe generowanie dźwięku w LabVIEW
Witam nowego użytkownika
Proszę bardzo, poniżej przedstawiam rozwiązanie.
Prezentuję artykuł pochodzący z LTR dotyczący Generating Continuous Audio Output With LabVIEW
bogdani
Proszę bardzo, poniżej przedstawiam rozwiązanie.
Prezentuję artykuł pochodzący z LTR dotyczący Generating Continuous Audio Output With LabVIEW
bogdani
Dzwiek w LV
Witam ponownie!!
Dziekuje za materialy. Ale jednak prosil bym o jakiegos gotowca z ktorego moglbym skorzystac. Z tym niedaje sobie zabardzo rady, a czas mnie troche goni.
Pozdrawiam.
Dziekuje za materialy. Ale jednak prosil bym o jakiegos gotowca z ktorego moglbym skorzystac. Z tym niedaje sobie zabardzo rady, a czas mnie troche goni.
Pozdrawiam.
Re: dźwięki w LV
Witam,
strona, którą zamieściłeś, wygasła (nie dziwi mnie to, gdyż temat jest sprzed kilku dobrych lat ), ale właśnie natknąłem się na podobny problem i nie mam się o co oprzeć.
strona, którą zamieściłeś, wygasła (nie dziwi mnie to, gdyż temat jest sprzed kilku dobrych lat ), ale właśnie natknąłem się na podobny problem i nie mam się o co oprzeć.