Witam
Potrzeba mi histogramu 3d. Probówałem użyć kontrolki 3D Surface Graph ale tam nie ma takiej opcji żeby wyświetlać słupki... Ma ktoś pomysł jak to zrealizować (niekoniecznie na tej kontrolce) ?
histogram 3d
histogram 3d
ActiveX i zaszyty w formularzu wykres Excela.
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Re: histogram 3d
A co jak na kompie nie będzie Excela?Mikrobi pisze:ActiveX i zaszyty w formularzu wykres Excela.
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
tak sie składa, że ja też mam taki problem.
W labview jest taka kontrolka z Measurement Studio co się zwie CWgraph3D, ale nie wiem jak ją przerobić na histogram. Kombinowałem z różnymi ustawieniami, ale histogram 3D mi nie wyszedł. Wie ktoś jak coś takiego zrobić?
W labview jest taka kontrolka z Measurement Studio co się zwie CWgraph3D, ale nie wiem jak ją przerobić na histogram. Kombinowałem z różnymi ustawieniami, ale histogram 3D mi nie wyszedł. Wie ktoś jak coś takiego zrobić?
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Może tak:
[img]http://www.labview.pl/uploads/veir/3D%2 ... togram.gif[/img]
?
Aby świeży wykres wyglądał tak jak na rysunku trzeba się trochę pobawić w skonfigurowanie jego wyglądu (w menu kontekstowym kontrolki CWGraph3D -> Właściwości). Gama opcji tam zawartych jest na tyle szeroka, że nie powinno być problemu z uzyskaniem praktycznie dowolnie wyglądającego wykresu.
Pozdrawiam
[img]http://www.labview.pl/uploads/veir/3D%2 ... togram.gif[/img]
?
Aby świeży wykres wyglądał tak jak na rysunku trzeba się trochę pobawić w skonfigurowanie jego wyglądu (w menu kontekstowym kontrolki CWGraph3D -> Właściwości). Gama opcji tam zawartych jest na tyle szeroka, że nie powinno być problemu z uzyskaniem praktycznie dowolnie wyglądającego wykresu.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 paź 2008 21:05 przez jogurt_owocowy, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
- Kontakt:
Ja pomyślałem podobnie jak jogurt, uzyskując efekt jak w załączniku.
W załączeniu kod, który tworzy te "dziwne" tablice sam.
W załączeniu kod, który tworzy te "dziwne" tablice sam.
Rudyjerz