Kopiowanie między bazami danych.

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Awatar użytkownika
Kozia
Kontakt:

Post autor: Kozia »

Witam. Mam następujący problem. Otóż w programie mam tablicę głowną do której są zapisywane co 30s dane analogowe z przetwornika. W drugiej tablicy (tablica wzorców) znajdują dane wzorcowe. Dane, które uznamy za wzorzec możemy skopiować z tablicy głownej do tablicy wzorców. Problem w tym, że tablica główna jest kopiowana w całości do tablicy wzorców a mi chodzi o kopiowanie jedynie ostatniego wiersza. Zapewne rozwiązanie jest banalne ale nigdzie nie potrafię tego znaleźć. Jak by ktoś wiedział jak to rozwiązać proszę o info. Dzięki i pozdrawiam.
Rudyjerz
Wersja środowiska: LabVIEW 2012
Kontakt:

Post autor: Rudyjerz »

Chciałbym Ci pomóc, ale nie bardzo wiem o co chodzi :-k

Tablice (wzorców, danych) są zwykłe, w LabVIEW, czy masz to w jakieś bazie danych?
Jeśli w bazie to napisz w jakiej, jak się do niej dostajesz itp.

W ogóle najlepiej jak zamieścisz kod (albo jego fragment) w którym kopiujesz tablice i opiszesz który fragment nie działa to pewnie będziemy mogli Ci pomóc.
Rudyjerz
Awatar użytkownika
AzazeL
Kontakt:

Re: Kopiowanie między bazami danych.

Post autor: AzazeL »

Aby wyciągnąć dany wiersz z macierzy wystarczy użyć bloczka Index Array aby dodać ten wiersz to innej macierzy można użyć Build array z opcją Concatenate inputs lub funkcji Inster into array.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2008 14:07 przez AzazeL, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kozia
Kontakt:

Re: Kopiowanie między bazami danych.

Post autor: Kozia »

Zrzut ekranu poniżej jak to wszystko wygląda. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ