Aha ] Bloczek z napisem XY Graph to po prostu terminal kontrolki tylko w postaci większej ikonki. Wrzuć na Front Panel wykres XY a na terminalu, jaki pojawi się na diagramie kliknij prawym klawiszem i z menu wybierz View As Icon.
To czy terminal jest wyświetlany tak, czy tak, to tylko kwestia estetyki, nic więcej.
odczytwanie danych
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2012
- Kontakt:
Re: odczytwanie danych
Wydaje mi się że w pytaniu chodziło o Local Variable.luna4 pisze:hmm chodzilo mi o bloczek prostokatny (różowy) z napisem xy graph
??? ( nieprecyzyjnie to napisalam wyzej )bundle juz zdazylam poznac
dzieki za pomoc i czekam na dalsze podpowiedzi
i faktycznie dane sa rozdzielone tabem moja nieuwaga;)
Żeby go stworzyć najłatwiej kliknąć na XY Graph prawym klawiszem myszy a potem Create -> Local Variable. A ponieważ chcesz odczytywać dane, a nie zapisywać, to potem musisz jeszcze zmienić ją na odczyt (prawy klawisz myszy -> Change To Read).
Inny sposób Functions > All Functions > Structures > Local Variable. Tylko tu musisz ją "przypisać" do wykresu XY Graph i też zmienić na odczyt.
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: odczytwanie danych
Ha, racja.
Przeczytałem posta luny jak jeszcze był bez obrazka, co nie zmienia tego, że jakiś bardzo niekumaty dzisiaj jestem. Ale za trzecim razem już bym trafił!
Przeczytałem posta luny jak jeszcze był bez obrazka, co nie zmienia tego, że jakiś bardzo niekumaty dzisiaj jestem. Ale za trzecim razem już bym trafił!
odczytwanie danych
wielkie dzieki zaraz odpalam moj w sumie to nasz programik :D:D