To nawet nie problem tylko takie małe ułatwienie. Kiedyś na seminarium Labview widziałem, że przy tworzeniu programu gdy brakuje miejsca w pętli (jakiejkolwiek) stawiając nowy element można pętlę "rozepchnąć" na boki by zrobić sobie więcej miejsca na budowę diagramu. Jakiej kombinacji klawiszy trzeba użyć żeby to zrobić?
Pozdrawiam Kamil
powiększanie pętli
powiększanie pętli
Kamil
- Koza
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Re: powiększanie pętli
Wystarczy najechać na ramkę pętli klockiem od wewnętrznej strony. Jeśli pojawi się obwódka wokół diagramu to wyszedłeś za daleko i klocek pojawi się poza pętlą a pętla nie zwiększy swych rozmiarów.
Pozdrawiam,
Koza
Pozdrawiam,
Koza
- Ender
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
powiększanie pętli
Wydaje mi się, że chodzi Ci o kombinację Ctrl+LPM+zaznaczenie pustego obszaru który chcemy wstawić. Nie wiem jak to dokładniej opisać
-Czy orał pan już kiedyś morskie fale?
Colon rzucił mu chytre spojrzenie.
-Nie złapie mnie pan na taki numer, sir - rzekł - Wszyscy wiedzą, że konie by potonęły.
Leonard umilkł na chwilę i przestroił swój mózg na Radio Colon ....
Colon rzucił mu chytre spojrzenie.
-Nie złapie mnie pan na taki numer, sir - rzekł - Wszyscy wiedzą, że konie by potonęły.
Leonard umilkł na chwilę i przestroił swój mózg na Radio Colon ....
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Jest jeszcze parę innych sposobów na powiększenie pętli:
1. Ctr + lewy przycisk myszy w obszarze pętli i przesunięcie w stronę w którą chcesz go rozszerzyć
2. Ctr + kliknij na punkt zmiany wymiarów lewym przyciskiem myszy i przesuń wymiar pętli - wtedy otrzymasz zmianę wymiarów bez zmiany punktu środkowego
3. Shift + tak jak wyżej - uzyskujesz zmianę tylko jednego wymiaru pętli
Pozdrawiam Arek
1. Ctr + lewy przycisk myszy w obszarze pętli i przesunięcie w stronę w którą chcesz go rozszerzyć
2. Ctr + kliknij na punkt zmiany wymiarów lewym przyciskiem myszy i przesuń wymiar pętli - wtedy otrzymasz zmianę wymiarów bez zmiany punktu środkowego
3. Shift + tak jak wyżej - uzyskujesz zmianę tylko jednego wymiaru pętli
Pozdrawiam Arek
Koza wytłumaczyłeś wystarczająco dokładnie - o to mi właśnie chodziło. Pozostałe sposoby też są ciekawe. Wielkie dzięki.
Kamil