Event w którym jest nowy panel user interface.

Tematy związane z tworzeniem dużych aplikacji. Zaganiednia dotyczące architektury oraz zasad tworzenia optymalnych rozwiązań.
pawelb85
Kontakt:

Post autor: pawelb85 »

Witam, jestem od roku czasu użytkownikiem Labview, obecnie wersji 8.2.
Chciałbym się dowiedzieć jak się robi taki event w którym po nacisnięciu jakiegos przycisku pojawia się nowy , inny panel user interface. (działa jak program lub strona www). Wiem ze mozna takie cos zrobic, szukałem sposobu w internecie i po różnych kursach w sieci, ale nigdzie nie jest to opisane. Nie potrzebuję przykładów (chyba ze jakies proste), widziałem pliki tak działające, ale były to mega skomplikowane programy:/

Może źle mówię, ale to ma chyba coś wspólnego z fukcją Ring, ale nie jestem pewien i nie potrafię tego połączyć:/

Za pomoc w rozwiązaniu problemu i wytłumaczeniu zarówno mi jak i innym użytkownikom DZIÄ
Awatar użytkownika
bartus
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Post autor: bartus »

wiem ze moze to nie byc do konca to, o co Ci chodzi, ale cos podobnego zrobilem w grze na konkurs (The Game) jest do sciagnieciatutaj

radze zwrocic uwage na to, jakie ustawienia maja VI uruchamiane w strukturze event (VI properties)
Jest pare rzeczy dla których warto zyc - TO,UE i nie zmienia sie nic :)
Awatar użytkownika
Mikrobi
Wersja środowiska: LabVIEW 2017

Post autor: Mikrobi »

Jeśli ustawisz w VI Properties tego VIja (np. Ctrl+ I) w kategorii Window Apperance: typ okna : Dialog, woływany VI będzie pojawiał sie jako okno dialogowe.
Możesz też kliknąć na subVIju i z opcji SubVI Node Setup wybrać : Show front panel when called i Close afterwards if orginaly closed Działanie jest podobne, jednak bez modyfikacji grafiki jaka jest wykonywana w przypadku VIja dialogowego.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2008 11:37 przez Mikrobi, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Mikrobi

LabVIEW Champion, CLD, CPI
Awatar użytkownika
pazuzu
Wersja środowiska: LabVIEW 8.0

Post autor: pazuzu »

Możesz też spróbować wykorzystać TabControl-a. Wprawdzie to może nie jest to o co Tobie chodziło ale za to jest proste w urzyciu i dla prostych zastosowań skuteczne.
Natural Born Philosopher ! :)
ODPOWIEDZ