Mam pytanko: w jaki sposób w labview 8 można uzywać wirtualnych przyrządów pomiarowych w taki sposób aby współpracować z dowolym miernikiem nie mając jego fizycznego odpowiednika????? :?: :?
Prosze o pomoc i z góry dziekuję
Wirtualne przyrządy pomiarowe
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Re: Wirtualne przyrządy pomiarowe
Brzmi jak pytanie wzięte z jakiegoś bezsensownego kolosa.
Zresztą to już chyba było kiedyś - spróbuj poszukać.
Zresztą to już chyba było kiedyś - spróbuj poszukać.
Poszukaj też na wiadomych stronach pod kątem: 'IVI'
- bartus
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
ew napisz symulator
ja mam zamiar, ale tak dopiero od pazdziernika
ja mam zamiar, ale tak dopiero od pazdziernika
Jest pare rzeczy dla których warto zyc - TO,UE i nie zmienia sie nic
Wirtualne przyrządy pomiarowe
Nie wiem czy o to Ci dokładnie chodzi, ale opisze co mam na mysli:
Musialem zrobic program, który bedzie dzialal z urządzeniem firmy NI, niestety nie mialem do niego caly czas dostęu. Użyłem funkcjii Measurment & Automation Explorer, tam dodałem wirtualnie konkretny typ przyrządu dla którego tworzyłem program. Następnie w Labview używając DAQ Assistant (który skonfigurowalem tak aby pasowało do konkretnego urządzenia) wyprowadzalem otrzymane sygnały do przetwarzanie.
To bardzo proste, tak zrobiony program działa wirtualnie bez urządzenia, a podłączając urządzenie NI do kompa (konkretnie takie dla jakiego robilismy program) to program zamiast narzedzia wirtualnego bierze pod uwage urządzenie rzeczywiste.
Musialem zrobic program, który bedzie dzialal z urządzeniem firmy NI, niestety nie mialem do niego caly czas dostęu. Użyłem funkcjii Measurment & Automation Explorer, tam dodałem wirtualnie konkretny typ przyrządu dla którego tworzyłem program. Następnie w Labview używając DAQ Assistant (który skonfigurowalem tak aby pasowało do konkretnego urządzenia) wyprowadzalem otrzymane sygnały do przetwarzanie.
To bardzo proste, tak zrobiony program działa wirtualnie bez urządzenia, a podłączając urządzenie NI do kompa (konkretnie takie dla jakiego robilismy program) to program zamiast narzedzia wirtualnego bierze pod uwage urządzenie rzeczywiste.