jak powiększyć obraz w LV ???????
jak powiększyć obraz w LV ???????
Ja mam niewielkie doświadczenie w LV. Trochę się bawię wersją ewaluacyjną . Doskwiera mi brak możliwości powiększenia aktualnego widoku. Czy ktoś wie jak się to robi. Nie chce mi się wierzyć ,że takiej opcji program nie ma. Używam laptopa o rozdzielczości 1680x1050 i nic nie widzę !!!!. Ikonki są miniaturowe!!!. jeżeli nie można zmienić zoomu to program jest do bani i tyle.
Re: jak powiększyć obraz w LV ???????
PKM na pulpicie >> Właściwości >> zakładka "Ustawienia" ew. "Settings" >> suwak "Rozdzielczość ekranu" >> przesunąć w lewo.
Można też zastosować wersję alternatywną: więcej pytajników i wykrzykników w wypowiedziach.
Można też zastosować wersję alternatywną: więcej pytajników i wykrzykników w wypowiedziach.
Witam Szefostwo. Szanowny MIKROBI . Takie rady ,że można zmienić rozdzielczość na ekranie , to są nie na miejscu. Po pierwsze , jak zapewnie wiesz , ekran LCD musi pracować w swojej naturalnej rozdzielczości. Co prawda można mu zadać takie ustawienie , lecz ja chcę zachować swój wzrok jeszcze przez parę lat w dobrej kondycji. ustawiająć rozdzielczość inną od tej naturalnej znacznie pogarsza się jakość obrazu , obraz traci na ostrości i jest rozmyty. Jeżeli nie ma opcji zmiany wyglądu w LV to jest to program do bani i tyle!!!!!!. Wszystkie programy z rodziny CAD , CAM , i różnego rodzaju symulatory , np Multisim mają zoom!!. Jeżeli LV tego nie ma to jest to program niedopracowany . Za tak spartolony program nie dałbym takiej kasy!!!. Jedyne wyjście to kupić ekran 24 cale , ale z rozdzielczością nie większą jak 1280x800.
pozdrawiam : nosterx.
ps. Oszczędzajcie wzrok!!!. :roll: :roll:
pozdrawiam : nosterx.
ps. Oszczędzajcie wzrok!!!. :roll: :roll:
Witam,
Nie ma zoomu, tez mnie to zdziwilo, moze Program Lupa z akcesoriow Windows XP rozwiaze problem?
Pozdrawiam
sliski
Nie ma zoomu, tez mnie to zdziwilo, moze Program Lupa z akcesoriow Windows XP rozwiaze problem?
Pozdrawiam
sliski
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
łoooo, też bym chciał mieć taki problem...
btw, a co do tego zooma to mi sie wydaje, że ni specjalnie go nie umieściło.
btw, a co do tego zooma to mi sie wydaje, że ni specjalnie go nie umieściło.
- Koza
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Witam,
Wątek ma już siwą brodę ale chciałbym przypomnieć użytkownikom LabVIEW/LabWindows oraz innych produktów firmy National Instruments, że istnieje możliwość składania propozycji zmian w produktach. Informacja jak tego dokonać przedstawiona jest na stronie: http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/ ... enDocument
Pozdrawiam,
Koza
Wątek ma już siwą brodę ale chciałbym przypomnieć użytkownikom LabVIEW/LabWindows oraz innych produktów firmy National Instruments, że istnieje możliwość składania propozycji zmian w produktach. Informacja jak tego dokonać przedstawiona jest na stronie: http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/ ... enDocument
Pozdrawiam,
Koza
Witam
Pracuje już trochę z LabVIEW i szczerze mówiąc nigdy nie myślałem o powiększeniu widoku kodu, a miałem do czynienia z różnymi ekranami i rozdzielczościami - aktualnie w pracy mam ekran 20 cali z naturalną rozdzielczością 1600x1200, a miałem do czynienia tez z 15" i rozdzielczością 1024x768.
Bardziej przeszkadzał mi fakt iż na ekranie pojawia sie za mała ilość kodu i trzeba często używać scrollbar'ów. W 8.x jest już to rozwiązane, choć szczeże mówiąc też tego nie używam, lepsza jest sama myszka lub w połączaniu z SHIFT+CRTL.
Ale to jest tylko moja opinia
Pozdrawiam
Pracuje już trochę z LabVIEW i szczerze mówiąc nigdy nie myślałem o powiększeniu widoku kodu, a miałem do czynienia z różnymi ekranami i rozdzielczościami - aktualnie w pracy mam ekran 20 cali z naturalną rozdzielczością 1600x1200, a miałem do czynienia tez z 15" i rozdzielczością 1024x768.
Bardziej przeszkadzał mi fakt iż na ekranie pojawia sie za mała ilość kodu i trzeba często używać scrollbar'ów. W 8.x jest już to rozwiązane, choć szczeże mówiąc też tego nie używam, lepsza jest sama myszka lub w połączaniu z SHIFT+CRTL.
Ale to jest tylko moja opinia
Pozdrawiam