zapamiętanie zapisanych wyników w Excel

Tematy związane z tworzeniem dużych aplikacji. Zaganiednia dotyczące architektury oraz zasad tworzenia optymalnych rozwiązań.
kamson

zapamiętanie zapisanych wyników w Excel

Post autor: kamson »

Temat wydaje się śmieszny, ale naprawdę nie mogę sobie z tym poradzić. Zapisuję wyniki pomiarów do arkusza Excela, widzę że wyniki się zapisują, a jak zamknę program i Excela to wyników nie ma mimo tego że (jak mi się wydaje zapisuję go). Czy ktoś widział takie cuda?
Kamil
Awatar użytkownika
Koza
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Re: zapamiętanie zapisanych wyników w Excel

Post autor: Koza »

A czy możesz podesłać najprostszy plik *.vi demonstrujący problem? Czy przykłady z Find Examples... działają? Jaka wersja softu?

Pozdrawiam,
Koza
kamson

Post autor: kamson »

No właśnie okazało się że przykłady też działają kiepsko. Zaczyna się od tego że np. Excel nie reaguje na zamknięcie okienka z poziomu Labview, potem rozwala się cała reszta tzn. wiesza się excel. Najpierw myślałem że ja coś źle programuję ale potem się zorientowałem że "rozwalił się" Excel. Przeinstalowałem całkowicie bo naprawa Excela nic nie poprawiła. Potem jakiś czas (2 dni) było OK, a potem znowu to samo. Tym razem wystarczył restart kompa. Wygląda mi na to jakby labview uszkadzało Excela, ale nie wiem jak to sprawdzić. Ogólnie okazuje się, że te biblioteki są dość ubogie i mało stabilne - jeśli tak to można nazwać i chyba będę musiał sięgnąć po DDE lub Activex.
Kamil
Awatar użytkownika
decyl
Kontakt:

Post autor: decyl »

może też popróbuj innych bloczków działających na xls itp.
ODPOWIEDZ