Generowanie obwiedni, problem.

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
j170184

Generowanie obwiedni, problem.

Post autor: j170184 »

Witam, od paru godzin zastanawiam się nad pewnym problemem i postanowiłem poszukać pomocy na forum. Sprawa wygląda tak: napisałem prosty programik do generowania obwiedni widma sygnału, generuje on ją za każdym przebiegiem programu, a ja chciałbym żeby zapisał tylko obwiednię utworzoną w 1 kroku pętli. Tak, żeby przy zmianie parametrów sygnałów generowanych można było porównać widmo do tej wstępnie wygenerowanej obwiedni i stwieredzić czy w którymś punkcie nie następuje jej przekroczenie, a jeśli tak to wygenerować alarm. Dołączam plik z programikiem i z góry dziękuje za pomoc.
bogdani
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Kontakt:

Re: Generowanie obwiedni, problem.

Post autor: bogdani »

Witam
Wystarczy zapamiętać obwiędnię za pomocą np. Shift Registera, a następnie porównywać przebieg korzystając z funkcji z palety Waveform Monitoring.
bogdani
Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.

Obrazek Obrazek Obrazek
j170184

Dzięki, spróbuję tego, w sumie to oczywiste było :)
j170184

Jednak nie poszło mi tak łatwo, czy ktoś mógłby spróbować podrzucić tu zmodyfikowany ten plik, który dołączyłem. Byłbym bardzo wdzięczny bo coś mi się nie klei to co sam robię. BTW:Używam wersji 7.1.
emper
Kontakt:

Post autor: emper »

Widzę, że mamy ten sam temat :) Oto roziwązanie na 4.5. Jak ktoś by chciał na 6.0 to PW.
ODPOWIEDZ