Witam serdecznie
Zrobilem krotki program do odczytu danych pomoarowych z twardego dysku i prezentacji ich na ekranie. Program docelow bedzie zainstalowyn na kilku komputerach gdzie dane pomiarwe zanjduja sie w roznych miejscach. Uzytkownik musi podac sciezke dostepu do nich, problem polega jednak na tym ze musi on to robic za kazdym razem kiedy staruje program. Czy wie ktos moze jak moza zrobic by uzytkownik tylko przy pierwszym uruchomieniu programu wpisywal sciezke dostepu i sciezka ta byla pozniej, przy nastepnych uruchomieniach programu ustawiona jako standrdowa (tzn. uzytkownik nie musial by jej znowu wpisywac).
P.S Pracuje na LabView 7.1
Pozdrawiam serdecznie
Wartos standardowa w wersji instlacynej
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Re: Wartos standardowa w wersji instlacynej
najprostsze rozwiązanie to utworzenie pliku, w którym będzie się zapisywała scieżka tego pliku.
- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
"najprostsze rozwiązanie to utworzenie pliku, w którym będzie się zapisywała scieżka tego pliku." 8O
Wszystko o czym marzysz znajdziesz w Functions -> File I/O -> Configuration File VIs.
Szybko się połapiesz o co chodzi w załącznikach. Jak nie to pisz.
Pozdrawiam:)
Wszystko o czym marzysz znajdziesz w Functions -> File I/O -> Configuration File VIs.
Szybko się połapiesz o co chodzi w załącznikach. Jak nie to pisz.
Pozdrawiam:)
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
http://www.labview.pl/Downloads/details/id=177.html
w tym programie jest zrobione tak jak napisałem:P.
nie wiedziałem, że istnieje"Functions -> File I/O -> Configuration File VIs" i se poradziełem
w tym programie jest zrobione tak jak napisałem:P.
nie wiedziałem, że istnieje"Functions -> File I/O -> Configuration File VIs" i se poradziełem