w sprawie książki

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
domel23

w sprawie książki

Post autor: domel23 »

od niedawna zacząłem się bawić w LabView 7 i chciałbym uzyskać jakąś książkę, która mi to ułatwi.

co polecacie na początek???

z góry dziekuję
roman

Post autor: roman »

Mozesz sprobowac z kursami do ktorych zreszta sa linki z tej strony,
mozesz przerobic przyklady z labview te oznaczone jako general,
poprostu chodzi o to zeby zalapac podstawowe funkcje, bo pozniej i tak bedziesz szukal w helpie tego co potrzebujesz, ksiazki (przynajmniej u mnie) byly tylko po to zebym wiedzial czego wogole mam szukac,
a z papierowych mam :
1 dolaczona do programu
2 :środowisko Labview w eksperymencie wspomaganym komuterowo"
Wiesława Tłaczała, nie jest to jaks super rewelacja ( jak dla mnie),
ale poczatek ksiazki jest przydatny, bedziesz wogole wiedzial co jest w labview i czego szukac, i jakie sa funkcje oraz co robia,
na to ze znajdziesz jedna ksiazke w ktorej bedzie wszystko to bym sie raczej nie nastawial, jakbedziesz podlaczal urzadzenia i tak w razie problemow skonczy sie pewnie na tym ze bedziesz korzystal ze strony nationala ni.com lub ze stron producenta sprzetu
pozdrawiam ROMAN
bogdani
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Kontakt:

Książki

Post autor: bogdani »

Witaj
Po polsku niestety nie ma dobrej książki, dzięki której można by się nauczyć programować w LabVIEW. W Internecie jest wiele publikacji i poradników na ten temat, ale po angielsku. Po polsku też zaczynają się pojawiać strony z opisami, adresy do nich jak zauważył roman znajdziesz w linkowni.
Ze stron angielskich mogę ci polecić za to te znajdujące się w linkowni, a w szczególności National Instruments Books and Publications White Papers LabVIEW Zone - Learning Center
Zapraszam również do korzystania z tego forum, które miejmy nadzieję będzie bardzo przydatne.
Pozdrawiam bogdani
Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.

Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ