Tworzenie Property Node dla wykresu

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
spalinowy
Posty: 101
Rejestracja: 03 lut 2012 15:09
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Lokalizacja: Warszawa
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Tworzenie Property Node dla wykresu

Post autor: spalinowy » 10 cze 2018 11:49

Cześć. Mam pewien problem/zagwozdkę z tworzeniem Property Node.

1. Czy jest inny sposób tworzenia Property Node dla wykresu, aby określić maksymalną wartość na osi niż poprzez wybranie go z menu podręcznego?
W przypadku, gdy trzeba to zrobić raz, to nie ma problemu, ale jak mam więcej wykresów, to da się to zrobić inaczej?

2. Czy jeśli mam kilka Property Node dla różnych wykresów, to jest możliwość je przyporządkować (znaleźć, które do którego wykresu) w inny sposób niż po nazwie (bo nazwę można zmienić)?
Property.png
Property.png (2.66 KiB) Przejrzano 548 razy
3. Czy jest możliwość zmieniania programowo wartości History Chart Lenght, czyli inaczej niż poprzez wywołanie okienka?

Z góry dziękuję za pomoc.

Paw Saw
Posty: 37
Rejestracja: 12 maja 2016 16:02
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Re: Tworzenie Property Node dla wykresu

Post autor: Paw Saw » 11 cze 2018 07:35

Cześć,

1. Możesz stworzyć referencje do każdego wykresu i wrzucić je do tablicy. Następnie do pętli FOR wrzucasz Property Node, a na wyjściu pętli otrzymujesz tablicę z maksymalnymi wartościami osi każdego wykresu.
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (12.34 KiB) Przejrzano 519 razy
2. Jedyne co mi przychodzi do głowy to dwukrotne kliknięcie na Property Node. W ten sposób otworzy Ci się front panel z zaznaczonym wykresem, do którego odnosi się dany Property Node.

3. Według tego: https://knowledge.ni.com/KnowledgeArtic ... 0019MfmSAE jest to niemożliwe.
Obrazek

Awatar użytkownika
dajpanspokój
Posty: 139
Rejestracja: 05 lis 2015 08:15
Wersja środowiska: LabVIEW 2016
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Re: Tworzenie Property Node dla wykresu

Post autor: dajpanspokój » 11 cze 2018 10:51

Mozesz tez sposród wszystkich kontrolek na front panelu, wyszukać te które są grafami. Tzn takie, które przy castowaniu na grafy nie zwracają błedu.
Get Control refs.vi
(18.84 KiB) Pobrany 27 razy
Załączniki
find graphs.png
find graphs.png (38.19 KiB) Przejrzano 509 razy
Obrazek

spalinowy
Posty: 101
Rejestracja: 03 lut 2012 15:09
Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Lokalizacja: Warszawa
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Re: Tworzenie Property Node dla wykresu

Post autor: spalinowy » 12 cze 2018 19:13

Dzięki za pomoc i pokazanie bardzo ciekawych rozwiązań.

ODPOWIEDZ